Хегемонът в Италия Ювентус си осигури място на четвъртфиналите за

...
Хегемонът в Италия Ювентус си осигури място на четвъртфиналите за
Коментари Харесай

Гълъбинов изпусна да огорчи Юве и Дженоа отпадна за Купата

Хегемонът в Италия Ювентус си обезпечи място на четвъртфиналите за Купата на Италия. Това стана след победа в семейството на Дженоа с 2:0, която обаче не пристигна толкоз елементарно.

Големите герои за "старата госпожа " за следващ път бяха аржентинските стрелци Пауло Дибала и Гонсало Игуаин, които нанизаха попаденията. За противника от Генуа като титуляр стартира българският национал Андрей Гълъбинов, само че беше заменен в 77-та минута.

Родният таран беше на два пъти извънредно покрай попадението, като това се случи при резултат 1:0 за "бианконерите ". Той обаче не се разписа, а единственият му "актив " от този дуел е жълтият картон, изкаран малко преди почивката.

Първата част на дуела предложи голям брой рискове пред вратата на Дженоа. Първо в 25-та минута Дъглас Коста не можа да се разпише за "черно-белите ", откакто вратарят мазета страхотният му удар.

В 31-та минута и Федерико Бернардески можеше да открие за торинци, само че ударът му прелетя на сантиметри настрана от вратата. Отново той беше покрай гола в 41-та минута, само че отново не беше прецизен.

За да се стигне до идната офанзива, когато статуквото най-сетне беше нарушено. Тогава Клаудио Маркизио откри съвършено Пауло Дибала пред наказателното поле и аржентинецът с необикновено ориентиран изстрел до лявата греда прониза мрежата за 1:0. Малко по-късно Гълъбинов получи жълт картон.

След почивката българинът можеше да върне интригата с изравнителен гол на два пъти. В 60-та минута той получи топката в наказателното поле и стреля под гредата, само че Войчех Шчесни сподели класа и мазета.

Само четири минути по-късно още веднъж Гълъбинов се озова на страхотна позиция в наказателното поле, само че ударът му този път мина на сантиметри настрана от лявата греда. В последна сметка българинът не се разписа и беше заменен в 77-та минута от Джузепе Роси.

Тази промяна обаче пристигна незабавно, откакто на процедура мачът завърши. В 76-та минута Гонсало Игуаин се разписа със страховит изстрел до лявата греда, откакто беше открит в наказателното поле и по този начин всичко завърши.

До края на мача Юве можеше да вкара и още голове, само че Игуаин пропиля всички положения. И по този начин на четвъртфиналите ще гледаме торинско дерби, откакто Торино изхвърли Рома. Битката е на 27 декември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР