Хедж фондовете губят своето доверие в ценните метали, пише Bloomberg.

...
Хедж фондовете губят своето доверие в ценните метали, пише Bloomberg.
Коментари Харесай

Ценните метали губят доверието на хедж фондовете

Хедж фондовете губят своето доверие в скъпите метали, написа Bloomberg. Златото към този момент губи позициите си измежду мениджърите и не е само.

Хедж фондовете и останалите огромни спекуланти излизат от пазара, готвейки се за стягане на паричната политика в Съединени американски щати и Западна Европа.

Така в седмицата, приключила на 11 юли, дългите позиции, които залагат за растеж на цената на златото, доближиха най-ниската си точка за последните 17 месеца. Малко по-късно скъпият метал реализира лек растеж поради държавните данни в Съединени американски щати, които демонстрираха, че смяната в потребителските цени е прекомерно ниска, което поддържа спекулациите, че може да отнеме повече време на Федералния запас да реализира заложените цели.

Среброто също губи своя искра в очите на мениджърите на хедж фондовете. Позициите на по-евтиния братовчед на златото се трансформираха внезапно от къси към дълги, а пазарът е най- " мечи " от август 2015 година

Подобна е обстановката и при платината. Инвеститорите залагат, че светът към този момент доближава пик на автомобилния пазар. Ценният метал се употребява в производството на катализтори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР