Хедж фондът Amber Capital, с фокус върху Европа е в

...
Хедж фондът Amber Capital, с фокус върху Европа е в
Коментари Харесай

Защо Гърция е любима страна на рисковите инвеститори

Хедж фондът Amber Capital, с фокус върху Европа е в толкоз прогресивен интервал, че в случай че може, би купувал и друго в Гърция, с изключение на акции на компании. Основателят му Джоузеф Оугърлин е оптимист във връзка с гръцката стопанска система. Той счита, че тя е съвсем възобновена след години на криза и противодействия на Европейски Съюз.

Бенчмаркът на акциите в Гърция скочи с 16% през 2019 година, откакто означи най-хубавия си старт за близо две десетилетия, надвишавайки с 12% облагата на европейските акции, написа Bloomberg. Миналата година стопанската система означи най-силен стопански напредък от 2007 година насам.

Оугърлин заобикаля пазаруването на гръцки банки и не му остава огромен избор за търгуване. Той е купил телекомуникационната компания OTE и строителния конгломерат Ellaktor и Атинкската стокова борса.

Аmber Capital не е еднственият фонд, заставащ зад Гърция. Marathon Asset Management LLP счита, че има добра опция за висока възвръщаемост, макар че възобновяване се случва по-бавно от предстоящото.

Международният валутен фонд е оповестил, че банките в страната имат потребност от по-голям капитал, а рисковете от спад са се нараснали. Според Оугърлин спекулациите и неправилното разбиране идват от нестабилното положение на Европейски Съюз. Той счита, че Брекзит е началото на разпадането на района.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР