Хеброн. Израел се чувства силно засегнат от решението на ЮНЕСКО

...
Хеброн. Израел се чувства силно засегнат от решението на ЮНЕСКО
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: Израелски заселници в Хеброн призоваха кабинета да проведе заседание в Гробницата на патриарсите

Хеброн. Израел се усеща мощно обиден от решението на ЮНЕСКО да включи Хеброн в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, написа вестник The Jerusalem Post.
Израелски заселници от региона на Хеброн приканиха премиера Бенямин Нетаняху да организира съвещание на държавното управление в Гробницата на Патриарсите, с цел да покаже мощните религиозни и исторически връзки на Израел с библейското място.
Те се взеха решение на този апел, откакто в петък ЮНЕСКО разгласи Стария град на Хеброн и Гробницата на патриарсите за обекти със предпазен статут.
„ Ние би трябвало ясно да заявим, че тези места, които са татковина на прародителите ни, са вечно наши “, написа представител на еврейската общественост в Юдея и Самария в писмо до Нетаняху.
„ Това решение е скандално и то отхвърля хилядолетното еврейско завещание и свързаността на израелския народ с неговите свещени градове. (…) След като стотици години евреите бяха допускани единствено до седмото ходило (на стълбището на храма) пред постройката, през днешния ден евреи и мюсюлмани могат да се молят дружно над гробовете на предците си, без терзания “, се споделя още в текста на писмото.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР