Хебър Пазарджик се превърна първия български тим в групите на

...
Хебър Пазарджик се превърна първия български тим в групите на
Коментари Харесай

Хебър официално ще брани българската чест в групите на Шампионската лига

Хебър Пазарджик се трансформира първия български отбор в групите на волейболната Шампионска лига от Марек Дупница насам, отстранявайки отбора на Олимпиакос в последния квалификационен кръг на шампионата.

„ Тигрите “ дойдоха в Пирея с задатък от 3:1 преди седмица в Пазарджик, което означаваше, че тимът на Камило Плачи трябваше да завоюва единствено 2 гейма, с цел да си подсигурява триумфа.

Първият гейм стартира изключително въодушевено за гърците и те без необикновен проблем стигнаха до успеха след мощната игра на диагонала Херманс Еглескалнс. Разликата от 5 точки за домакините бе реализираха още в средата на гейма и бе арестувана съвсем до самия край при 25:21.

Във втория гейм българите взеха самодейността овреме, като също натрупаха сериозен задатък след първото техническо спиране, само че позволиха равнене от 9:12 до 13:13. Отличната игра на блокадата в лицето на Виктор Йосифов се оказа разликата в края, с цел да може гостите да изравнят общия резултат след 23:25.

Третият гейм бе може би най-убедителният на „ тигрите “ в този конфликт. Те се добраха до задатък в средата на гейма при 12:12 и оттова насетне нито за момент не изпуснаха водачеството, с цел да показват нужната класа и да завоюват с 19:25. Именно тук интригата завърши, тъй като Хебър си подсигурява класирането напред.

След почивката двамата треньори пуснаха на терена съвсем напълно сменени сформира, тъй като на всички бе ясно, че мачът просто ще се доиграе. Дори разгорещената агитка на домакините напусна залата и си прибра транспарантите преди последния съдийски сигнал.

Селекцията на Димитриос Казазис опита да резервира достойнството си, тъй като въпреки всичко отборът му е настоящият първенец на Гърция и няма по какъв начин да не прояви нужното почитание към противника, с цел да приключи с почтена мотивация, въпреки Хебър да стигна до поврат след 23:21 до 23:25.

Хебър Пазарджик по този начин победи още веднъж с 1:3 и към този момент може да мисли за европейския си поход още в дебютния си опит да влезе в формалната фаза на шампионата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР