Хеан Бланко е едно от новите попълнения на ЦСКА. Колумбиецът

...
Хеан Бланко е едно от новите попълнения на ЦСКА. Колумбиецът
Коментари Харесай

Хеан Бланко от ЦСКА: Нарекоха ме Златан заради кривия нос

Хеан Бланко е едно от новите попълнения на ЦСКА. Колумбиецът е роден на 6 април 1992 година в Кукута. Вече дебютира за " алените ", като още в първия си мач против Верея вкара гол за безапелационната победа с 5:0. Бланко даде изявление за организация БЛИЦ.

Хеан, по какъв начин се чувстваш в ЦСКА, стартира ли да свикваш с живота в България?

- Много ми харесва да съм в толкоз огромен клуб, харесва ми да виждам и страхотната ни аудитория. Вече имах опция да се убедя в поддръжката й в първия ни мач за пролетта.

Знаеш ли, че първите чужденци в цялата история на ЦСКА са колумбийци?

- Да, знам, че е имало мои сънародници. Това е доста хубаво, тъй като са били част от историята на ЦСКА.

Един от тях е Бернардо Редин, участник на международното състезание 1990 година. Тогава за Колумбия игра дружно с Карлос Валдерама.

- Да, да, знам, че е бил в ЦСКА и това е доста значимо за мен. Знам, че е бил дружно с още един наш съотечественик и е оставил приятни усещания.

Колко време искаш да останеш в ЦСКА?

- Всичко зависи от представянето ми. Надявам се да остана дълго време в ЦСКА. Сигурно ще имам и други благоприятни условия, само че всичко зависи от това по какъв начин ще играя, по какъв начин ще се развъртвам в ЦСКА.

Къде си роден, имаш ли братя и сестри?

- Роден съм в Кукута, Колумбия. Имам двама по-големи братя. Имам племенници, а в този момент съм в България с моята брачна половинка.

Как мина детството ти?

- Започнах да играя на 6 години футбол. На 16 години дебютирах като експерт в Спортинг Кукута. Същата година бях на международното състезание до 17 години в Нигерия. След това заиграх в Уиля, записах два сезона в Екидад. И ето ме в ЦСКА, където съм доста удовлетворен.

Колумбия е огромна страна, има и беднотия. Какво беше положението на фамилията ви, по какъв начин издържахте финансово?

- Всичко е реализирано с помощта на майка ми, с нейните извънредно огромни старания, които полагаше. Имахме сложни моменти, само че не и непреодолими. В живота е хубаво да имаш компликации, да можеш да ги преодоляваш, с цел да оценяваш по-добре.

Какво би направил за фамилията си, в случай че имаш опция?

- Семейството ми сега към този момент е добре. Не сме прекосявали през невъзможни трудности, постоянно сме водили заслужен живот. Винаги мисля за фамилията ми, те знаят, че постоянно имат моята любов и поддръжка.

Колко дребен беше, когато родителите ти се разделиха?

- Бях доста дребен, на към 5 годинки. И от там нататък майка ми беше тази, която ни устояваше цялото семейство. Тя пое ролята на майка и татко по едно и също време и й благодаря за всичко. След това си откри приятел, втория ми татко, който също ми оказа помощ, даже и във футбола.

Кой те възпламени по футбола и спомняш ли си кой ти даде първите футболни обувки?

- Майка ми и моят втори татко ме насочиха към играта, както и чичо ми - той също е бил футболист. Всъщност, вторият ми татко е първият, който ме е водил на тренировки и той дружно с майка ми купуваха първите ми обувки.

Ако не беше станал футболист, какъв щеше да бъдеш в този момент? Можеше ли да бъдеш на улицата?

- Не, не (усмихва се). Никога не съм мислил за това. Щях да бъда експерт в някаква сфера, да работя нещо. Справях се добре в учебно заведение, даже желая да продължа да изучавам. Нямаше по какъв начин да поема по неприятния път, тъй като у дома получих положително образование. Винаги съм мислил позитивно и за останалите към мен.

Имаш ли другари, които потеглиха по неприятния път?

- Имам малко другари, които останаха от учебно заведение. Тези, които са мои същински другари, са прелестни хора. Ако се занимават с нещо неприятно, нямам работа с тях...

Чувал ли си за Андрес Ескобар?

- Разбира се, той е емблематичен човек за Колумбия. За страдание е доста тъжно това, което се е случило с него. Той е бил доста добър футболист, добър човек. Брат му - Сантяго Ескобар, ми беше треньор, до момента в който играех в Екидад и за мен беше огромна чест да бъда под негово управление.

Защо са ти казвали Златан?

- Хм, смешно е, само че ще ви го опиша (смее се). Когато дойдох в Кукута носът ми беше по-крив, подобен ми беше от дете. И косата ми беше по-дълга. Съотборниците ми ме нарекоха Златан, споделиха, че съм приличал на него.

Харесваш ли Ибрахимович и кой ти е обичаният футболист?

- Да, Златан е огромен футболист, предан на играта, реализира страхотни триумфи. Но Кристиано Роналдо е топ любимецът ми. Много ми харесва. Харесва ми метода, по който се развива във футбола, по който работи и се стреми да бъде номер едно.

Вярно ли е, че при първия ти гол доктор е трябвало да оказва помощ на майка ти, която от неспокойствие се почувствала зле?

- (смее се). Да, да, любопитен случай. Добре, че всичко приключи добре. Аз бях в Кукута и играехме с Петролера. Борехме се да не изпаднем и вкарах гол. Майка ми се е развълнувала и се наложи лекарят да се качи горе при нея да й мери кръвното и да й даде някакви медикаменти.

На международното състезание до 17 години вкарваш гол на Аржентина. Ще играеш ли за мъжкия народен тим на Колумбия?

- Стремя се към това, работя за това, съпротивлявам се, с цел да стигна до националния тим. При младежите беше прелестен интервал за мен. Почувствах се ужасно, когато се разписах и то против Аржентина.

Как се срещна с актуалната ти брачна половинка Юлиет?

- Около две години бяхме положителни другари. След това стартира връзката ни, а по-късно взехме решение да се оженим. Тя е прелестен човек, доста й се удивлявам и я обичам. Много съм благополучен, че е до мен и ми е огромна поддръжка.

Как й предложи, сантиментален ли си?

- Засега имаме единствено цивилен брак, само че се надявам да сключим и църковен. Тогава ще бъде още по-хубаво.

Тя пристигна с теб в София, харесва ли й?

- Да, тя е с мен тук, щастлива е. Харесва й в България, удовлетворена е. Двамата можем да се оправим с всичко, а и по този начин трупаме опит, откакто към този момент сме в Европа.

Какво най-вече мразиш - неистина, изменничество...

- Аз съм доста спокоен човек, не обичам измяната. Много съм пряк и непосредствен към всички и обичам да ме почитат, тъй като аз почитам всички.

Какви страхове имаш?

- Като се замисля, май никакви. Живея благополучен живот, развличам се всеки ден, тъй като да си жив е значимо. А да работиш това, което харесваш, е още по-приятно.

Какво ознвачават за теб парите и Господ?

- Парите - това е нещото, което получаваш, а Бог е най-важното, той е всичко - над парите, над любовта и над хората. Той е над материалното. Това е нещо възвишено, което е над всичко.

Идват няколко мача с Левски, споделиха ли ти за публиката в тези дербита?

- Да, видях каква атмосфера се получава, разгледах много записи. В Колумбия, когато играехме пред цялостни игрища, беше ужасно. А в този момент към този момент се убедих и в поддръжката на почитателите на ЦСКА. Стана ми ясно, че където и да гостуваме, ще бъдем като вкъщи, на нашия стадион.

Феновете могат да те създадат воин с няколко гола против Левски?

- Това е концепцията. Да ги зарадваме с голове и победи.

Ще станете ли първенци?

- Да, ще станем първенци.

Какво ще обещаеш на почитателите?

- Обещавам, че ще дам всичко от себе си за тима, ще се разпределям. Няма да спра да търча и да върша всичко допустимо, с цел да въвеждам голове и да печелим.

Заб.: Заглавието е на ТОПСПОРТ

 Запознайте се с Хеан Бланко от ЦСКА и Реал (Мадрид)
Запознайте се с Хеан Бланко от ЦСКА и Реал (Мадрид)

Събира албуми с лепенки и има мопс на име Макси
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР