HBO отбелязва 50-тата годишнина от приземяването на мисията Аполо 11

...
HBO отбелязва 50-тата годишнина от приземяването на мисията Аполо 11
Коментари Харесай

HBO представя обновена версия на сериала От Земята до Луната

HBO отбелязва 50-тата годишнина от приземяването на задачата Аполо 11 с излъчването на версия на 12-те серии на наградения с " Еми " минисериал от 1998 година " От Земята до Луната ".

Визуалните резултати в сериала са сменени с чисто нови CG резултати, които се основават на референтни модели на НАСА, показва в известие HBO. Всички епизоди към този момент са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Самата годишнина е на 20 юли, в събота.

Сериите от поредицата на HBO наблюдават раждането и развиването на галактическата стратегия на Щатите в интервала 1961-1972 година. Документалният сериал, продуциран от Том Ханкс, е притежател на 3 награди " Еми ". 

Дванадесетте серии описват трагичната история на именитите задачи Аполо и техните безстрашни астронавти, като наблюдават протичащото се от историческата тирада на президента Кенеди до стъпването на Луната, което се смята за абсолютния пик на галактическата стратегия на Съединени американски щати за 60-те години на предишния век. Сред актьорския състав с изключение на самия Том Ханкс са и Сали Фийлд ( “Форест Гъмп “, „ Спешно поделение “, „ Там където е сърцето “), Брет Кълън ( " Истински детектив ", " Жокера "  2019), Стивън Рут ( " Бари "  на HBO), Адам Болдуин ( " Касъл ", " Патриотът " ) и Крис Айзък. С тяхна помощ на екрана оживяват истории на мъже, дами и деца, всеки от които е съдействал за един от най-големите триумфи на човешкия дух в най-новата ни история. Сериалът има 17 номинации за премиите " Еми ". 

С бюджет от 65 милиона $, " От Земята до Луната " е инсталиран в две звукови студиа в Disney-MGM Studios (днес, холивудските студиа на " Дисни " ) в Орландо, Флорида. Снимките му са правени в галактическия център " Кенеди "  в Кейп Канаверал Калифорния и на повече от 100 други местоположения, свързани с галактическата стратегия на Щатите.

Първият епизод ни вкарва в историята - на 12 април 1961 година Съюз на съветските социалистически републики реализира немислимото – космонавтът Юрий Гагарин прави цялостна обиколка към Земята в орбита. Въпреки че американският му сътрудник Алън Шепърд скоро прави същото в границите на програмата Мъркюри, Съединените щати към момента са много обратно от руснаците в звездната конкуренция. По предложение на Хю Драйдън, получило утвърждението на президента Кенеди, новата огромна цел на НАСА е да изпрати собствен космонавт на Луната. Девет астронавти стартират подготовка за тази комплицирана и рискова задача, само че единствено един ще има шанса да остане в историята като първия човек имал шанса да се разноски по лунната повърхнина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР