Хазяите не желаели да ги свързват с политически крамолиСъдът отказа

...
Хазяите не желаели да ги свързват с политически крамолиСъдът отказа
Коментари Харесай

Културният македонски клуб в Благоевград се разтури

Хазяите не желаели да ги свързват с политически крамоли
Съдът отхвърли регистрация

Македонският културен клуб в Благоевград, който провокира огромни страсти, самичък се разтури. Македонистите освободиха помещението заради приключване на контракта им. Собствениците са отказали да го възобновят, защото желали успокоение, а не да ги свързват с политически крамоли. Месечният наем на клуба е бил 300 лв..

Македонският клуб просъществува едвам 8 месеца. Той бе открит като частен, а не като съглашение сред страните България и Република Македония. Откриването му провокира бурни реакции в Благоевград на отрицание и бе възприето като провокация. Малко след откриването му четирима души счупиха витрините с камъни. Те бяха задържани и санкционирани.
Сега македонистите търсят друго частно помещение където да ситуират клуба, само че към този момент не откривали място с добра локация в центъра на града.

Зад частния клуб стоят няколко нерегистрирани македонистични организации, които желаят да бъдат приети като македонско малцинство. Те пробваха да се записват през февруари месец тази година, само че Агенцията по вписванията отказала да записва “Македонски културен клуб Никола Вапцаров ” в Благоевград като опровержителен на Конституцията, защото не може гражданско съдружие да се занимава с политическа активност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР