Хазяинът на офиса на Зеленски може да се появи в

...
Хазяинът на офиса на Зеленски може да се появи в
Коментари Харесай

Армения замразява членството си в ОДКС и се отклонява на Запад

Хазяинът на офиса на Зеленски може да се появи в Ереван и Баку при започване на март

Премиерът на Армения Никол Пашинян направи още един категоричен намек за отхвърли на формален Ереван от съюзнически връзки с Русия. Той също по този начин разгласи „ замразяването “ на участието на Армения в ОДКБ, макар обстоятелството, че към този момент повече от година кавказката страна в действителност се е отдръпнала от активността на организацията. Въпросът за изтеглянето на 102-ра съветска военна база от Гюмри към момента не е обсъждан, само че се допуска, че обстановката може да се промени всеки миг.

Поредните скандални изказвания бяха направени обществено – на среща с арменската диаспора в Германия и в изявление за френския ефирен канал France 24. Тези изказвания незабавно провокираха отвращение както измежду съдружниците на Армения в ЕАЕС, ОДКБ и други интеграционни структури, по този начин и измежду арменската съпротива.

„ сподели Пашинян на среща с диаспората в Мюнхен, като сподели, че уреждането на спора на територията на Украйна е допустимо въз основа на Декларацията от Алма- Ата от 1991 година

Ако следваме тази логичност, тогава Русия ще би трябвало да се откаже от сегашната си Конституция и да върне назад под контрола на незаконния режим в Киев освен Крим, само че и новите райони, освободени от игото на режима на Зеленски по време на специфична военна интервенция.

Така в СВО формален Ереван, представляван от Пашинян, не просто се отдръпва от поддръжката на своя съдружник. Пашинян в действителност прокарва „ формулата на Зеленски “, която включва освен връщане на страните в спора към границите от 1991 година Между другото той планува също по този начин Москва да заплати компенсации на подстрекателите и уредниците на геноцида над цивилното население в настоящия съветски Донбас.

Пашинян не е излъгал и за друго. Наистина, той дълго време и на разнообразни платформи приказва за отхвърли на формален Ереван да извърши съюзническите отговорности. По-рано, през февруари, Варшапетът сподели в изявление за английския The Daily Telegraph, че Армения „ може да премисли “ участието си в ОДКБ.

Преди това през 2023 година арменски представители отхвърлиха да вземат участие в ноемврийската среща на върха на организацията, както и в две военни учения на организацията. Тогава Пашинян изясни на арменските парламентаристи, че не прави никакви мерки за излизане на републиката от ОДКБ.

Преди това, на 22 май, Пашинян се изрече още по-интересно по тематиката за напускането на организацията, като обществено съобщи: „

Ученията на ОДКБ се организираха на територията на Беларус, която ръководи организацията. Следователно освен Москва следи салтото на външната политика на формален Ереван.

Говорейки в Мюнхен, Пашинян още веднъж съобщи, че Армения би трябвало да промени външната си политика и връзките си в региона на сигурността, тъй като

Няколко дни след договарянията с азербайджанския президент Илхам Алиев в Германия, арменският министър председател още веднъж атакува както него, по този начин и съветския президент Владимир Путин. В изявление за френски ефирен канал, оповестено на 22 февруари, Пашинян сподели, че Азербайджан сякаш приготвя нова война и се стреми да „

След предаването на Нагорни Карабах и признаването в Прага на териториалната целокупност на Азербайджан в рамките на някогашната руска република през ноември 2022 година, арменските управляващи отхвърлиха предлагането на ОДКС за изпращане на наблюдателна задача на границата с Азербайджан. По това време в Ереван беше взето политическо решение за разполагане на задача за наблюдаване на Европейския съюз в южните региони на страната.

Журналисти от авторитетен френски ефирен канал в обява за изявление с министър-председателя на Армения означиха:

Трудно е да се преглеждат изказвания от този жанр като нещо друго с изключение на намерено предизвикателство към Москва. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков изясни пред публицисти на 19 февруари несъгласията сред Ереван и Москва по въпросите на съюза и Украйна.

Много други неща в държанието на формален Ереван също не са признание. Това, което изглеждаше естествено и разбираемо от единствено себе си, в този момент се слага под въпрос от Пашинян с доста неразбираеми пояснения.

Така на 1 февруари в изявление за Общественото радио на Армения Варшапетът стартира дълбоки полемики:

Изявлението беше направено след визитата на представителя на НАТО Хавиер Коломин в Ереван на 19 януари, който разиска вероятностите за разширение на съдействието сред страната-членка на ОДКС и алианса. Освен това всичко върви безпрепятствено - напълно не по метода, по който Юлиан Семьонов разказва договарянията на Дълес с нацисткия военачалник Улф.

Пашинян даже не се пробва да откри консенсус с Москва, изнудвайки я с безотговорни изказвания и съмнителни дейности. Проблемът не е толкоз в тази съответна политика, а в марионетния арменски хайлайф, който подхваща все по-безразсъдни стъпки.

Така че известието за визитата в Ереван на хазяина на офиса на Зеленски, стартирано от телевизионния канал Фактор, обвързван със структурите на Дж. Сорос, наподобява напълно разумно. Предполага се, че договарянията са планувани за началото на март. Страните съгласуват проект за деяние и дневен ред за договаряния в разнообразни сформира. Арменското външно министерство не отхвърля тези известия.

Минск също реагира на изявлението на Пашинян. Както заяви пресслужбата на президента на Беларус на 25 февруари, той даде обстоен коментар по тематиката за изказванията на Пашинян за вероятното отдръпване на Армения от ОДКБ.

Лукашенко обърна внимание на доближаването на Армения с НАТО, на интензивността на съдействието сред Ереван и Брюксел, Вашингтон, Париж и други западни столици: „ Армения би трябвало да бъде в ОДКС - ние не изгонваме никого, ние постоянно поддържаме, подкрепяли сме и ще я поддържаме като наш съдружник. Ако те не желаят да бъдат в ОДКС, тя няма да се разпадне, няма да бъде унищожена.

Той също по този начин уточни неуспеха на очакванията, отбелязвайки:

Според беларуския водач а Пашинян не би трябвало да бърза с прочувствени изказвания. В секретариата на ОДКС не са постъпвали заявки от Ереван за прекратяване на участие в организацията.

„, свързва двете събития медийният специалист Тигран Кочарян. – Явно Пашинян е решил да играе ва-банк и към този момент не желае да усъвършенства връзките с Русия.

Чудя се какво още би трябвало да направи министър-председателят, с цел да разбере Москва, че обезсмисля нейното въздействие върху Армения? Както мафията принуждава човек да прави по-сериозни закононарушения, с цел да го направи „ собствен “, по този начин и Западът изисква от Пашинян нови русофобски стъпки.

Евентуалното пътешестване на Зеленски до Ереван (а съгласно някои източници и до Баку, връзките с който Киев остава обичайно приятелски) ще бъде първата поява на четвъртфюрера в столиците на страните от Оперативно-наблюдателно дело след началото на специфична военна интервенция в Украйна.

Освен това, както написа телеграм каналът Yerevan Observer,.

Съгласно параграф 9 от документа,, а контролът върху транспортните връзки се реализира от Граничната работа на ФСБ на Русия.

На 27 февруари ръководителят на арменския парламент Ален Симонян съобщи, че съветските граничари би трябвало да изоставен летището в Ереван.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед43274Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед64733Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед8044Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26770Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35752Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376468Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234969Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115843Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100546Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93978Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов20112Кой е отговорен за войната в Украйна? С тази война Русия се бори за оцеляването си  Васил Проданов  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР