Хазартният бос Васил Божков твърди, че ритон от иззетата му

...
Хазартният бос Васил Божков твърди, че ритон от иззетата му
Коментари Харесай

Божков твърди, че ритон от иззетата му колекция е обявен за продажба

Хазартният необут Васил Божков твърди, че ритон от конфискуваната му сбирка е разгласен за продажба на свободния пазар. В нова фейсбук обява той демонстрира скрийншот от чат с незнаен човек, който му праща фотография на ритона и написа: " На пазара е. Интересува ли Ви? ".

На 24 май Божков разгласи, че " за жалост в България отношението към културата сега е варварско ". Ден по-късно той дефинира изземането на предмети от античната му сбирка като " нелегално присвояване ".

Сега Божков продължава тематиката с антиките. Освен кореспонденцията за ритона, който е на пазара, той е разгласил и документ, в който се разказва конфискуваната от спецпрокуратурата антика, като в него се показва, че върху предмета липсват идентификационни номера. Божков, който сега е с 11 повдигнати обвинявания и се намира в Дубай, е приложил и фактура, съгласно която ритонът е бил закупен на 3 април предходната година за 600 000 $ от изложба в Лондон.

Изнасянето на артефакти на Божков стартира по разпореждане на прокуратурата при започване на годината. Тогава от фондация " Тракия ", която стопанисва сбирката, оповестиха, че държавните органи създали опит да изземат скъпи антични предмети в чували. Това беше отречено от Министерството на културата, което дава отговор за опазването на историческото завещание.

През февруари от ведомството обявиха, че към 2700 предмета от сбирката не са регистрирани. Така и не стана ясно обаче дали това е престъпление. Също по този начин беше оповестено, че частната сбирка ще бъде преместена в Националния исторически музей по предписание на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР