Хазартният бос Васил Божков, който по информация на прокуратурата се

...
Хазартният бос Васил Божков, който по информация на прокуратурата се
Коментари Харесай

Васил Божков хем е арестуван, хем не е

Хазартният необут Васил Божков, който по информация на прокуратурата се намира в Обединените арабски емирства, хем е задържан, хем не е. До неуместното умозаключение се стигна, откакто служебно назначеният му юрист Милена Миланова се опита да апелира наложения му от прокурор 72-часов арест. Съдът обаче отхвърли да се занимава с делото, тъй като карцерът не е изпълнен, т.е. на процедура няма какво да се апелира.

Безпредметно

Ограничителната мярка на Божков е безпредметна, съобщи пред съда Миланова. Бизнесменът действително не е задържан, а и желанията на прокуратурата не са сведени до неговото познание официално. Не са положени съвсем никакви старания за уведомяването му, издирван е единствено един път, а незабавно по-късно е разгласен за търсене.

Миланова добави, че Божков по никакъв метод не пречи на следствието. Освен това били нарушени съществени негови права – нямал информация, която му се поставя и не можел да уведоми околните си, че ще го арестуват.

Със сходни причини служебният юрист на близкия до Божков Георги Попов изиска и неговият арест също да бъде анулиран. За Попов, който е притежател на главния пакет от акции на " Левски ", също има информация, че се намира в ОАЕ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР