Хазартът да плаща 50% от печалбата си и да финансира

...
Хазартът да плаща 50% от печалбата си и да финансира
Коментари Харесай

ДБГ: Ограничете хазартната епидемия, която залива страната

Хазартът да заплаща 50% от облагата си и да финансира пенсиите. Това упорстват от "Движение България на жителите ". В позицията си партията показва опасенията си, че безконтролното разпространяване на игри на шанса в страната води до пристрастяване на българите.

Според ДБГ "ниските налози и такси, ежеминутната реклама и всеобщата продажба на талончета по сергиите са резултат от изцяло изчезналата държавна политика по ограничение на хазартната зараза, която залива страната ", допълват от ДБГ.

Партията акцентира, че международни изследвания демонстрират, че хазартът основава психическа и финансова взаимозависимост.

Недопустимо е уредниците на игри на шанса да заплащат едвам 15% годишна такса и да са освободени от Данък добавена стойност. Считаме, че данъците би трябвало да са в доста по-голям размер, както е при търговците на други нездравословни за хората артикули като цигари и алкохол, упорстват от ДБГ и приканват
хазартът да сеоблага с 50%.

Предлагаме половината от в допълнение събраните средства да се употребяват за гарантиране на промяната на пенсионния модел и увеличение размера на пенсиите. Справедливо е хазартното лоби, което ограбва предприемчивостта на хората и печели от подправените им очаквания за бърза облага, да има своя дял в гарантиране на старините на работещите сега българи и пенсионери, се акцентира в позицията.

Те също желаят Народното събрание да ограничи местата за продажба на лотарийни талони единствено до пунктове за приемане на
залози и да забрани рекламата на игри на шанса в най-гледаното ефирно време.

Оценяваме мощния отпор против ограничението на
хазарта, в това число посредством телевизионни реклами, като безочлив опит да се охраняват облагите на едно лоби за сметка на страданието на стотици хиляди българи.

Призоваваме премиера Бойко Борисов да не се крие зад парламентарната си група, а да съобщи ясно дали е за ограничение на безконтролното разпространяване на хазартните игри или е за опазване на статуквото. Призоваваме и президента Румен Радев да съобщи безапелационна позиция дали поддържа битката с хазартната болест или не, заключават от партията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР