Хайверът е съвкупност от яйцата на риба. Истинският хайвер обаче

...
Хайверът е съвкупност от яйцата на риба. Истинският хайвер обаче
Коментари Харесай

Защо хайверът е любим деликатес

Хайверът е цялост от яйцата на риба.

Истинският хайвер обаче идва единствено от есетрови риби, живеещи в Каспийско или Черно море. Известно е, че белугата създава най-хубавия вид хайвер, оповестяват от foodpanda. Терминът хайвер идва от турската дума „ havyar “, произлизаща от иранската дума „ khayah “. Гладките дребни яйца нормално са черни, макар че хайверът идва в доста нюанси, в това число алено, златисто и сиво. Малките яйца се правят оценка по отношение на разнообразни характеристики- цвят, изясненост, зрялост, размер, тъждественост. Ароматът и твърдостта също да значим съставен елемент.

През 19 век, хайверът се е сервирал в питейни заведения като фъстъци, тъй като е потвърдено, че подтиква пиенето. Това е по време на взрива на хайвера, претърпян в Северна Америка, откакто са открити есетрови риби в реки в Съединени американски щати. Доставката била толкоз богата, че Канада и Съединени американски щати станали най-големите снабдители на хайвер в Европа.

Днес има ограничавания и забрани за лов на риба, както и за възбрана на износа на хайвер поради запазване на застрашените рибни ресурси. Разбира се, тези ограничавания покачват още цената на хайвера.

Хайверът е деликатес, който е самата формулировка на грациозност в съзнанието на множеството хора. Това е мистериозна дума, която сплотява копнежа за по-хубавите неща в живота. Днес честваме деня на хайвера, тъй че му се насладете без скрупули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР