Хайнц-Кристиан Щрахе - бившият австрийски вицеканцлер, който беше в центъра

...
Хайнц-Кристиан Щрахе - бившият австрийски вицеканцлер, който беше в центъра
Коментари Харесай

Хайн-Кристиян Щрахе се оттегля от политиката

Хайнц-Кристиан Щрахе - някогашният австрийски вицеканцлер, който беше в центъра на абсурда, свалил последното държавно управление, сподели през днешния ден, че приключва участието си в крайнодясната Партия на свободата и поставя завършек на политическата си кариера.

Щрахе разгласи решението си на фона на гневни реакции поради слабото показване на партията му на предварителните избори, съобщи Асошиейтед прес.

Щрахе беше отпред на партията в продължение на 14 години до май т.г., когато видео, разкрило по какъв начин предлага услуги на подставено лице, показало се за съветски вложител, провокира рухването на държавното управление на консервативния канцлер Себастиан Курц.

Щрахе е и обект на следствие за хипотетична корист с доверие по отношение на фактуриране на персонални разноски за сметка на партията, което също способства за слабото показване на Партията на свободата на изборите в неделя.

Крайнодясната групировка завоюва към 16 % от гласовете, с 10 на 100 по-малко спрямо изборите през 2017 година Много от досегашните ѝ последователи поддържаха десноцентристката Народна партия на Курц или не отидоха да гласоподават.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР