Хайнсберг беше един от най-силно засегнатите региони от коронавиируса в

...
Хайнсберг беше един от най-силно засегнатите региони от коронавиируса в
Коментари Харесай

Битката с COVID-19 в Хайнсберг: За германските медици болестта е "непредсказуема"

Хайнсберг беше един от най-силно засегнатите райони от коронавиируса в Германия. Как се оправят през днешния ден медицинските служащи в една от лечебните заведения в града?

Маските тук са наложителни. Александра Веб и сътрудниците ѝ се грижат за пациенти в интензивното поделение и наложително би трябвало да носят ръкавици и защитно облекло.
В Германия за първи път излекуваните от COVID-19 са повече от инфектираните Оздравелите пациенти са 60 200
Болните са настанени в изолирани пространства, показва " Дойче Веле ". Има и пациент в изключително тежко положение: подложен е на командно дишане. Налага се да го обръщат по стомах, с цел да може повече въздух да стига до белите му дробове. Тук борбата против ковид е борба за живота на пациента.

Снимка: btvnovinite.bg

" При пациент в интензивно поделение би трябвало когато и да е да си квалифициран, че може да се случи нещо неприятно. 24 часа сме нащрек. Смятам, че тази болест е непредсказуема ", показва Александра Веб.

В работата им ги съпътстват несекващите сигнали на здравната инсталация. В момента в интензивното поделение са настанени шестима пациенти с ковид.

Снимка: btvnovinite.bg

За сестрите от отделението това значи до 20 часа ексклузивен труд на седмица. И не всеки път е допустимо всички пациенти да бъдат избавени. Хората тук работят на лимита на опциите си.
В Германия храмовете са отворени на Великден Вярващи могат да се допрян до празничните литургии и онлайн или по малкия екран
" Чувстваме се безпомощни. Не знаем каква терапия да използван. Имаме си работа с изцяло нов вирус и към момента няма задоволително проучвания. Даваме всичко от себе си, само че от време на време това просто не е задоволително ", споделя още Александра.

Близки и донори нямат достъп до пациентите. Това също тормози Александра Веб. Тя и сътрудниците ѝ от интензивното поделение са изготвили спешен проект за деяние – при положение, че постъпят още пациенти. Но тя знае, че би трябвало да устоят. И че от тях в този момент има потребност повече след като и да е било преди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР