"Хайнекен", вторият най-голям пивовар в света и производител на най-продаваната

...
"Хайнекен", вторият най-голям пивовар в света и производител на най-продаваната
Коментари Харесай

Хайнекен вдига цената на бирата

"Хайнекен ", вторият максимален пивовар в света и производител на най-продаваната бира в Европа, покачва цените, предава BBC.
Главният изпълнителен шеф Долф ван ден Бринк показва, че нарастването на цените на суровините и силата е "невиждано от потомство насам " и принуждава компанията да усили цените.
Засега не е ясно с какъв брой ще нарастне бирата. В началото на месеца "Карлсберг ", която има и родните марки "Пиринско " и "Шуменско ", също заяви, че ще усили цените.
От компанията показват, че разноските за произвеждане са нарастнали с сред 10 и 20 %. Ечемикът коства два пъти повече по отношение на предходната година, а алуминият нарастна с 50 %. Разходите за превоз и електрическа енергия също порастват.
Изявлението пристигна след мощна година за нидерландския пивовар, в която чистите доходи порастват с 11.3 % до €21.9 милиарда, а продажбите на бирата "Хайнекен " са се повишили със 17.4 %. Печалбата пораства с 80 %, само че резултатът през тази година е "несигурен " поради нарасналите разноски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР