Хайнекен, вторият най-голям пивовар в света и производител на най-продаваната

...
Хайнекен, вторият най-голям пивовар в света и производител на най-продаваната
Коментари Харесай

Мъка! Хайнекен вдига цената на бирата

" Хайнекен ", вторият максимален пивовар в света и производител на най-продаваната бира в Европа, покачва цените, предава BBC.

Главният изпълнителен шеф Долф ван ден Бринк показва, че нарастването на цените на суровините и силата е " невиждано от потомство насам " и принуждава компанията да усили цените.

Засега не е ясно с какъв брой ще нарастне бирата. В началото на месеца " Карлсберг ", която има и родните марки " Пиринско " и " Шуменско ", също заяви, че ще усили цените.

От компанията показват, че разноските за произвеждане са нарастнали с сред 10 и 20 %. Ечемикът коства два пъти повече по отношение на предходната година, а алуминият нарастна с 50 %. Разходите за превоз и електрическа енергия също порастват.

Изявлението пристигна след мощна година за нидерландския пивовар, в която чистите доходи порастват с 11,3 % до €21,9 милиарда, а продажбите на бирата " Хайнекен " са се повишили със 17,4 %. Печалбата пораства с 80 %, само че резултатът през тази година е " нерешителен " поради нарасналите разноски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР