Хайко Маас Досегашният министър на правосъдието Хайко Маас ще смени

...
Хайко Маас Досегашният министър на правосъдието Хайко Маас ще смени
Коментари Харесай

Хайко Маас ще замести Зигмар Габриел в германското външно министерство


Хайко Маас

Досегашният министър на правораздаването Хайко Маас ще смени Зигмар Габриел като външен министър в новото държавно управление на Германия, заяви ДПА, като се базира на източници от Социалдемократическата партия.

Габриел съобщи през днешния ден, че няма да взе участие в новото съдружно държавно управление на канцлера Ангела Меркел с неговите съпартийци - социалдемократите. Съгласно съдружното съглашение страните се договориха Социалдемократическата партия да поеме външното министерство. Партията публично ще разгласи на следващия ден сутринта кои ще бъдат нейните министри в новия кабинет.

Във Facebook Габриел, някогашен водач на ГСДП съобщи, че е бил известен от новите партийни водачи Олаф Шолц и Андреа Налес, че няма да е част от новото държавно управление. " Да послужвам на партията си бе огромна чест за мен и аз съм надълбоко признателен за това ", сподели той.

Първоначално, още преди приключването на съдружните договаряния, се предполагаше, че в резултат на положителната си работа на държавни длъжности Габриел ще оглави външното министерство и в новото държавно управление. После стана известно, че поста се готви да заеме към този момент някогашният ръководител на ГСДП Мартин Шулц. След като беше засипан с рецензии, че е нарушил редица предизборни обещания обаче, Шулц се отхвърли и се отдръпна като партиен водач.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР