Хайдук (Сплит) беше наказан с един мач без публика и

...
Хайдук (Сплит) беше наказан с един мач без публика и
Коментари Харесай

"Хайдук" е глобен с 50 хил. евро за расизъм в първия мач с "Левски"

" Хайдук " (Сплит) беше осъден с един мач без аудитория и санкциониран с общо 55 000 евро поради държанието на своите последователи в първия дуел с " Левски ". Срещата от втория квалификационен кръг на Лига Европа, която беше извоювана от хърватския тим с 1:0, се играе на 13 юни.

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа " Хайдук " за две прегрешения. Заради расистки прояви на почитателите клубът получава санкция от 50 000 евро и би трябвало да изиграе идващия си домашен мач в евротурнирите при закрити порти. Останалите 5000 евро санкция са за хвърлени предмети от трибуните.

В четвъртък " Хайдук " завоюва и втория дуел с " Левски " - с 2:1, откакто направи поврат в последните 10 минути пред празните трибуни на стадион " Виваком сцена Георги Аспарухов ".

В идващия кръг отборът от Сплит ще се изправи против датския вицешампион " Брьондби ". Първата среща е на 27 юли в Дания, а реваншът, в който хърватите ще изтърпят наказването без аудитория, е на 3 август.

Двубоят сред " Хайдук " и " Левски " в Сплит беше придружена от редица произшествия. Те започнаха още денем на 12 юли, когато четирима почитатели на сините взели участие в сдърпване с локални последователи. След като българите се прибрали да нощуват в Задар, автомобилът им е бил опожарен.

Впоследствие се е стигнало до всеобщи конфликти сред български и хърватски почитатели, вследствие на което общо 22 ентусиасти на " Левски " прекараха две денонощия в ареста в Задар. Националният клуб на последователите на сините дефинира дейностите на локалните като опит за ликвидиране, а на хърватската полиция - като подигравка с българите.
Отделно други 27 почитатели на " Левски " бяха арестувани директно преди дуела на стадион " Хърватски витеозив ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР