Хайде на театър преди още слънцето да е залязло. Днес

...
Хайде на театър преди още слънцето да е залязло. Днес
Коментари Харесай

Театърът кани на с дневна среща с любовта

Хайде на спектакъл преди още слънцето да е залязло. Днес от 16 до 17,20 часа на огромната сцена на ДКТ " Константин Величков " ще се играе " С любовта смешка не трябва ". Дали това зрелище пък не е някаква смешка преди Деня на влюбените?

Пиесата на Алфред дьо Мюсе е преведена на български от Ерма Гечева. Постановка: Петър Денчев. Сценография и костюми Петър Митев. Музика Христо Намлиев

Пердикан – централният воин на пиесата се пробва да завоюва любовта на Камий – момиче, прекарало последните 10 години от живота си в манастир. Оръжието, към което той протяга ръка, е може би най-използваното от арсенала на любовните борби. Младият мъж ухажва привлекателната и простодушна Розет, с цел да провокира ревността на Камий. И съумява. Само че, преди малко пламналата сред тях взаимна обич ненадейно би трябвало да угасне. Защото Розет, взела за истина любовната игра на Пердикан, се вижда изоставена и прави постъпка, която кара другите двама от любовния триъгълник да си кажат довиждане.

Въпреки трагичния край създателят е обозначил творбата си като комедия, а да осмислят това жанрово определение грижа имат отличните комедийни артисти на Пазарджишкия спектакъл.

В функциите: Тодор Танчев, Августина-Калина Петкова(гост), Стефан Попов (гост), Елена Замяркова, Симеон Гълъбов, Людмила Даскалова, Димитър Терзиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР