Хай-тек обектът ще се простира на площ от 54,87 хектараВластите

...
Хай-тек обектът ще се простира на площ от 54,87 хектараВластите
Коментари Харесай

Пекин гради AI парк за 2 млрд. долара

Хай-тек обектът ще се простира на повърхност от 54,87 хектара

Властите в Пекин възнамеряват голям парк за проучвания в региона на изкуствения разсъдък

Високотехнологичен парк, отдаден на развиването на изкуствения разсъдък, ще бъде издигнат в Пекин. Изграждането му ще отнеме пет години, заяви организация Синхуа.
още по тематиката
Паркът ще бъде ситуиран в крайградския квартал Ментогу в западната част на Пекин. Той ще се простира на повърхност от 54,87 хектара.

Очакваната инвестиция в изследователския център за изкуствен интелект е 13,8 милиарда юана (около 2,1 милиарда щатски долара). Очаква се паркът да притегли към 400 предприятия. Прогнозната реколта на компаниите ще е към 50 милиарда юана (около 7,7 милиарда щатски долара).

Паркът ще се концентрира върху създаването на модерни технологии като супер високоскоростни „ огромни данни ”, изчислителни облаци, биометрична идентификация и така наречен „ надълбоко обучение ”. Технологичната инфраструктура включва пето потомство мобилна информационна мрежа, суперкомпютър и облачни услуги.

Разработчикът на парка – Zhongguancun Development Group – ще търси партньорство с китайски и задгранични университети, проучвателен институти и огромни компании, с цел да сътвори разнообразни проучвателен центрове в парка. Той ще включва и лаборатория за изкуствен интелект на национално равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР