Хавайско семейство с история от десет поколения в Източен Мауи постави табела, гласяща „Туристът да не е навън“

...
Хавайско семейство постави табела, казваща на туристите да стоят далеч
Коментари Харесай

Хавайско семейство постави табела, казваща на туристите да стоят далеч от техния квартал, според ABC News.< /p>

„Имате туристи, които правят снимки на разрушенията в Лахайна, докато там все още има тела“, каза Кортни Лазо.

Над 100 души загинаха в горските пожари, които опустошиха Мауи, остров в Хавай.

Семейство в Мауи направи знак, казващ на туристите да не влизат в Лахайна, докато продължават спасителните операции.

Семейство Лазо живее на Хаваите от около 10 поколения и представлява все още друга група местни жители, недоволни от туристите, посещаващи острова след опустошителните горски пожари, според доклад на ABC News.

Лайхана, където живее семейство Лазо, се намира в Западен Мауи. Това беше един от най-засегнатите райони от пожарите, унищожаващи 80% от земята. Лахайна е гореща туристическа точка — около два милиона души се смята, че посещават града всяка година.

Един от членовете на семейството, Къртни, каза пред ABC News, че смята за неуместно да вижда туристи на Хавай да почиват, докато местните жители " дори не сме имали време да скърбим сами."

"Имате туристи, които правят снимки на разрушенията в Лахайна, докато все още има тела там. Те се гмуркат с шнорхел от водите, докато теглят хората вън от водата“, каза Къртни в доклада, добавяйки, че присъствието на туристи „се чувства като шамар в лицето“. квартал, според ABC News. Ванс Дизон, чичото на Кортни, помогна да се направи табелата, която гласи: „Туристът да не е навън.“

Дизнон има табелата, прикрепена към ограда близо до границата на техния квартал, с цел да създаде неофициален контролно-пропускателен пункт и да блокира пътя туристи, според ABC News.

Дизон и брат му на косъм са избегнали изгаряне в пожар, като са се скрили зад морска стена в океана, според публикация в Instagram от племенницата му Тиаре Лорънс. Dizon претърпя нараняване на ръката си, докато бягаше на безопасно място, според публикацията.

 

Публикация, споделена от Tiare Lawrence (@tiare_lawrence)

 

Над 100 души загинаха при горските пожари в Мауи, а повече от 300 души се смятат за изчезнали. Хавай е една от най-популярните туристически дестинации в САЩ с над 10,4 милиона посетители през 2019 г. Туристическият орган на Хавай каза, че „призовава посетителите да се въздържат от посещение в Западен Мауи“, но че туристите са добре дошли да посетят други райони на Хавай.

 

Кортни и Лорънс не отговори на исканията на Insider за коментар.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР