Хавана. Група руски военни кораби на Северния флот, водена от

...
Хавана. Група руски военни кораби на Северния флот, водена от
Коментари Харесай

„Независимая газета“: В Куба се появиха ракети „Калибър“

Хавана. Група съветски военни кораби на Северния флот, водена от фрегата " Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков " през днешния ден ще посети Хавана. Това заяви ръководителят на пресслужбата на Северния флот Вадим Серга. Заедно с фрегата, в пристанището ще влязат логистичният транспортен съд „ Елбрус “ и избавителният влекач „ Николай Чикер “. По-рано отрядът от кораби на Северния флот е минал Панамския канал, написа съветският вестник “Независимая газета “ .
Вече беше обявено, че „ адмирал Горшков “ през юни „ ще извършва задания за известно време в Карибския басейн “. Фрегата е оборудвана с крилати ракети „ Калибър “ (16 единици). Въоръжението на кораба включва артилерийска остановка А-192 с диаметър 130 мм, противовъздушна ракетна система „ Редут “, противоподводна система „ Пакет-НК “ и противоподводен хеликоптер Ka-27. В допълнение, корабът е оборудван със станция за образно влияние " Филин ", която е в положение да " заслепи " врага. Според открити източници, крилатите ракети „ Калибър “ имат обсег до 2500 км по стационарни цели.
Междувременно, съгласно портала Flot.com, Северното конструкторско бюро ще показа модел 22250 фрегата от втората серия на щанда на Обединената корабостроителна корпорация по време на форума Армия-2019. Подобен модел на 23 април тази година бе показан на президента на Русия Владимир Путин на церемонията по стартиране на вода на нови кораби за флота. В същото време, при започване на януари, стана известно, че Министерството на защитата на Русия е финансирало проучвателен действия за основаването на комплекс с морско базиране „ Калибър-М “. Той ще може да поразява цели в обсег от над 4500 км.
Между другото, дистанцията от Куба до Флорида е единствено 180 км, напомня изданието.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР