Хавана. Доц. Георги Кючуков, който е в Хавана, заедно с

...
Хавана. Доц. Георги Кючуков, който е в Хавана, заедно с
Коментари Харесай

Доц. Георги Кючуков в Куба: В интерес на Република България е да поддържа и развива връзките с Република Куба

Хавана. Доц. Георги Кючуков, който е в Хавана, дружно с делегация от Политическа партия АБВ, от е безапелационен, че е в полза на Република България е да поддържа и развива връзките с Република Куба, която сега се явява неофициален водач на международното антиимпериалистическо придвижване. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
„ Това неизбежно би довело до основаване на по-тесни взаимоотношения с десетки страни, поддържащи тази линия с следващи политически и стопански изгоди за страната ни. Би било рационално в къси периоди парламентарна делегация да посети Куба за срещи и диалози с управлението на Народното събрание и държавното управление. Това би асъдействало за разширение обсега на нашите интернационалните връзки със обилни изгоди за страната ни. Време е да покажем, че имаме независима външна политика, ориентирана напълно към ползите на България “, сподели доцент Кучуков.
Делегация на Политическа партия АБВ в състав Любомира Ганчева, зам.- ръководител на партията, доцент Георги Кючуков, отговорник за външнополитическите връзки и Пламена Заячка, водач на АБВ - Младежи се намира в Република Куба с за присъединяване в антиимпериалистически конгрес „ За взаимност, за народна власт и против неолиберализма ”. Форумът събира делегации от над 90 страни с повече от 1300 делегати. В него участват представители от целия свят, в това число от страни от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Обсъждат се значими въпроси, касаещи интернационалната взаимност, ненамесата във вътрешните работи на суверенните страни, правата на трудещите се и заплахите от неолиберализма в световния свят. Приеха се заявления за взаимност с разрастващите се страни и тези, обект на нападателни похищения. Делегацията на Политическа партия АБВ е първата от нашата страна, която взе участие в сходен конгрес, което беше оценено доста позитивно от домакините. Предстоят срещи с партийни и юношески организации, както и с Кубинското придвижване за мир.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР