Хасковската районна прокуратура е внесла в деловодството на Темида обвинителен

...
Хасковската районна прокуратура е внесла в деловодството на Темида обвинителен
Коментари Харесай

Изправят пред Темида бракониер, шибнал стражар с камшик

Хасковската районна прокуратура е внесла в деловодството на Темида обвинителен акт против 20-годишен мъж, блъснал с бич горски жандарм. Разпоредителното съвещание към този момент е планувано за 4 декември, докладчик е ръководителят на Районния съд Пламен Георгиев. Пострадалият е с леки телесни повреди – оток на лицето и кръвонасядане с оток на ръката. Инцидентът станал на 3 декември предходната година. Тогава край Хасково обвиненият и негови познати отишли с няколко каруци да събират дърва, без да имат позволение. След като натоварили клоните, тръгнали да се връщат към града.
Двама горски стражари, които патрулирали в региона и пътували със длъжностен автомобил, подали сигнал на движещите се в каруците да отбият и спрат. Няколко пъти повторили и напътствието си устно. Прозорецът на служебния автомобил бил отворен. Пострадалият горския жандарм бил облегнал лявата си ръка на вратата и се виждала част от лицето му. Вместо да спре и да извърши разпорежданията на чиновниците, младият ром с букви А. Ш., замахнал с бич и през отворения прозорец блъснал горския в лицето и ръката.
Предвиденото наказване по повдигнатото обвиняване е до 3 година затвор при доказването на виновност пред съда, разясниха адвокати./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР