Хасковската екоинспекция е съставила 10 000 лева акт на Топлоелектрическата

...
Хасковската екоинспекция е съставила 10 000 лева акт на Топлоелектрическата
Коментари Харесай

Екоинспекцията е наложила глоба от 10 000 лева на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград

Хасковската екоинспекция е съставила 10 000 лв. акт на Топлоелектрическата централа /ТЕЦ/ „ Марица 3 “ в Димитровград . Глобата е поради несъблюдение на несъблюдение на ограниченията по използването на одобрения проект за привеждане в сходство на депата за индустриални боклуци – сгуроотвали „ Горен бюк “ и „ Галдушки ливади “ с нормативните условия. Това излиза наяве от доклад за работата на институцията през месец февруари .

За този интервал Регионалната ревизия по околната среда и водите е наложила санкции за 10 700 лв. . Oстаналите са по Закона за биологичното многообразие за непозволено разораване на пасища в предпазени зони от екологичната мрежа „ Натура 2000 “ и за нелегално събиране на таралежи.

Служителите на РИОСВ-Хасково са направили 123 инспекции на активността на 113 обекта , които работят на територията на областите Хасково и Кърджали през февруари. В резултат на контрола за съблюдаване на екологичното законодателство са дадени 50 наставления за премахване на несъответствия със Закона, или нуждата от предприемането на съответни ограничения и дейности за запазване съставените елементи на околната среда, допълват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР