Хасковска област е мястото с най-евтиното гориво в България. Тук

...
Хасковска област е мястото с най-евтиното гориво в България. Тук
Коментари Харесай

Цените на горивата падат, най-евтини- в Хасково

Хасковска област е мястото с най-евтиното гориво в България. Тук цените са с към 4 стотинки по-ниски от междинните за страната. Средната цена на бензин А-95 там е 2,19 лева./л, а дизелът коства към 2,32 лева./л. За пропан-бутан пък хасковлии се бъркат към 1,06 лева./л., сподели информация в профилирания уебсайт fuelo.net.

Случайно или не, след митингите против високите цени на горивата от последните дни, бензинът и дизелът у нас поевтиняха.
Към днешна дата най-масовият бензин А 95 към този момент се продава на междинна цена от 2.23 лв. за литър, въпреки и в някои области и на дефинира вериги цената към момента да е към 2.40.

Само за последната седмица, бензинът е поевтинял с 0,13 лева./л (5,51%) с наклонност на поевтиняване, а дизелът – с 0,04 лева./л (1,67%). При пропан-бутанът пък е записано поевтиняване приблизително с една стотинка.
Търговците изясняват понижената цена с котировките на петрола, чиято цена е трайно под 72 $ за барел. За съпоставяне, в края на октомври цената му бе стигнала съвсем 85 $ за барел.

След Хасково се подрежда област Пловдив, където междинната цена на бензина е 2,21 лева./л, а на дизела - 2,33 лева./л. Подобни са цените и в идващите области в класацията – Русе, Ямбол и Добрич.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР