Хасково. За първа година Община Хасково финансира граждански инициативи за

...
Хасково. За първа година Община Хасково финансира граждански инициативи за
Коментари Харесай

33 нови детски площадки и зони за спорт и отдих ще бъдат готови до Нова година в Хасково и общината

Хасково. За първа година Община Хасково финансира цивилен начинания за построяването на детски площадки, зони за отдих и спорт. Главното е, че се разчита на инициативността на жителите, на тяхното предпочитание да живеят в един по прекрасен и организиран град, сподели кмета на Добри Беливанов. Той добави, че интереса беше извънредно огромен за разпределението на отделените 200 000 лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Одобрени са 33 плана общо в града и селата на общината. Остана запас от 2 700 лв.. 14 от плановете са в Хасково останалите 19 са в селата в общината. Максималното финасиране от общината е до 10 000 лв.. Освен сдружения на жители за благоустрояване на междублокови пространства са утвърдени планове на църковното настоятелство на храм „ Св. Архангел Михаил “ те предизвикват възобновяване на парковото пространство в региона на параклиса „ Свети Спас “ в парк „ Ямача “, утвърден е и плана на църковното настоятелство в село Тракиец, където се построява детска площадка до параклиса „ Света Ана “, финансира се и плана на църковното настоятелство в село Мандра за построяването на детска площадка за игра.
Площадки за игра на децата и за отдих по тази самодейност се вършат в селата Книжовник, Стамболийски, Криво поле, Тракиец, Войводово, Стойково, Родопи, Брягово-където са две площадки, Любеново, Долно войводино също ще има две площадки, в Долно Големанци, Малево и Орлово. Финансират се облагородяване на гробищния парк в село Мандра Има и утвърдени планове на настоятелствата на детски градини - 16 „ Славейче “ и на 22 „ Звънче “ за нови кътове за игра в дворовете на градините.
По концепция на Инър Уил клуб Хасково е направена площадка за фитнес навън сред улиците „ Дунав “ и „ Стара планина “, финансирани са планове на Ротари клуб Хасково за доизграждане и рехабилитация на спортна площадка в парк „ Кенана “ и за възобновяване на детска площадка в зоопарк „ Кенана “.
В някои от плановете е позволено съфинансиране от основателите, в огромната си част личното присъединяване на кандидатващите е сведено до присъединяване в поддържката на новите уреди и новопосадената растителност.
Напълно подготвени са площадките в село Тракиец, Брягово, Долно Войводино, всички са в друг стадий на строителство и би трябвало да бъдат приключени до края на годината.
Община Хасково по друга своя самодейност построи през последната година 8 нови детски площадки и паркови зони в града за над 370 хиляди лв., включително са построените първи детски площадки в кварталите „ Болярово “ и „ Хисаря “. До в този момент тям нямаше места за игра на децата. Пред довеждане докрай е и огромния план за близо 4 милиона лв. за благоустрояване в кварталите „ Орфей “, където към този момент строителството завърши, в „ Бадема “ и в пространството сред улиците „ Одрин “, „ Булаир “, „ Тутракан “. Там има общо 5 нови детски площадки, тенис маси, три мултифункционални стадиони с изкуствени настилки, фитнеси навън, зоните в кварталите са благоустроени с нови места за отдих, озеленени са имат нови паркинги тротоари улично и парково осветяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР