Хасково. Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково

...
Хасково. Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково
Коментари Харесай

Петя Аврамова, министър: Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за завод „Язаки“ се очаква да започне преди новия летен сезон

Хасково. Строителството на кръгово кръстовище на пътя Димитровград - Хасково при разклона за цех „ Язаки “ се чака да стартира преди новия летен сезон и да завърши до края на 2019 година Това сподели в Хасково министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която взе присъединяване в полемиката „ Европа в нашия дом “, оповестиха от пресцентъра на Министерството .
Министърът акцентира, че новото пътно оборудване е значимо за района, защото трафикът по трасето е под напрежение и затруднява прекосяването през в този момент съществуващото триклонно кръстовище. Предстои издаване на позволение за градеж. Стойността на контракта за строителство е близо 570 хиляди лева Финансирането е по Програма „ Ново строителство “ на АПИ.
Друг значим обект на територията на област Хасково е рехабилитацията на над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, която се прави със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Пътят е различен маршрут на Автомагистрала „ Марица “ и на първокласния път Поповица – Хасково. Строително-ремонтните работи на двата лота, които са на територията на региона, стартираха при започване на юли 2018 година и се чака да приключат при започване на октомври тази година.
По Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A „ Гърция – България “ 2014-2020 година и от държавния бюджет ще бъдат рехабилитирани и 32,3 км от второкласния път Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 21 млн. лева В предходния програмен интервал бяха ремонтирани 18 км от трасето. Така с новите сектори жителите на района ще могат да пътуват удобно по общо 50 км.
Министърът заяви още, че през втората половина на годината ще започва социална поръчка за избор на реализатор за градеж на обходния път на гр. Любимец. През тази година ще бъде осъществен и предпазен ремонт на пътя Харманли - Силен през околност „ Сивия връх “, който не е ремонтиран от 1984 година
Министър Аврамова подчертава и на сполучливите планове за възобновяване на градската среда, учебни заведения, детски градини, публични и исторически здания. С близо 5 млн. лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 приключи реконструкцията на пешеходната зона в централната градска част на Димитровград. С 1 млн. лева бе усъвършенствана енергийната успеваемост на начално учебно заведение „ Христо Попмарков “ в Свиленград. 300 хиляди лева бяха вложени за саниране на общежитие към СОУ „ Христо Ботев “ в града и 82 хиляди лева за общинския Исторически музей.
Общо на територията на региона са подписани 18 контракта за осъществяване на планове на стойност над 46 млн. лева Над 44 млн. лева от тях са изплатени на бенефициенти.
Регионалният министър заяви, че се работи по премахване на отклоненията във водата по индикатор натурален уран в подземните водоизточници към три помпени станции в град Хасково, за което през 2017 година държавното управление отпусна на общината 1,9 млн. лева Предвидено бе повтаряне на 8 тръбни кладенци и 2 водопровода. В края на предходната година в „ Северна зона “ са пуснати в деяние четири от кладенците. Останалите четири са в процедура по въвеждане в употреба. След стартирането им до края на лятото водата ще е в сходство с нормативните условия и ще отпадне нуждата от водоноски. Двата водопровода, които също са част от ограниченията за в допълнение спешно водоснабдяване на Хасково, са приключени. За единия, свързващ помпена станция „ Северна зона “ и помпена станция „ Извора “ с ВиК мрежата на града, към този момент са импортирани документите в ДНСК и се чака държавна приемателна комисия. За другия – от помпена станция „ Източна зона “ до помпена станция „ Юг “, се чака издаването на Акт 15.
В отговор на въпрос от медии по проблема със постройката „ Златен век “ министър Аврамова заяви, че през днешния ден е срещнала премиера с направените при инспекцията на ДНСК констатации за нарушавания. „ Нареждането на премиера бе да предприемем дейности, според законовите процедури за прекъсване на строителство, на база констатациите от инспекцията. Има направен констативен акт. Възложителите са известени. Имат седем дни да създадат възражения. След това ще бъде издадена заповед за прекъсване на строителството “, изясни районният министър.
Крайно разнопосочни са мненията на специалисти адвокати по проблема годно или не е разрешението за градеж към сегашния миг. Цялата документи от разрешението за градеж до през днешния ден е предадена на Антикорупционната комисия и на Специализираната прокуратура, сподели още Аврамова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР