Хасково. С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред

...
Хасково. С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред
Коментари Харесай

Хасково: С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин в града бяха отбелязани 110 години от обявяването на Независимостта на България

Хасково. С обред по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния боец в града бяха маркирани 110 години от оповестяването на Независимостта на България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В ритуала участваха духов оркестър към община Хасково и военослужещи от отделение 52740.
В словото си кметът Добри Беливанов съобщи: „ 22 септември 1908 година е дата изпълваща ни с горделивост, убеденост и обвързване да продължим да развиваме България следвайки изконните идеали за независимост и самостоятелност “.
Празничната стратегия ще продължи на сцената на пл. „ Свобода “ с концерт на Хор „ Орфей “ при Оперативна програма „ Младежки център " с диригент Елена Цветкова, Теодора и Михаил Евтимови от Вокална група „ Орфейче “ при Оперативна програма „ Младежки център " с диригент Катя Демирева, Народен оркестър при Община Хасково с диригент Димчо Йорданов, Ансамбъл „ Хасково “ с худ. началник Ана Димитрова и ученици на ОУ „ Св. Иван Рилски “ с диригент Боян Митев.
Пред постройката на Община Хасково отделение 52740 сподели военна техника, мостри на оръжие и екипировка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР