Хасково. Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е

...
Хасково. Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е
Коментари Харесай

Хасково: Пожарът между селата Любеново, Брягово и Родопи е локализиран, продължава работата по потушаването на огъня

Хасково. Пожарът сред хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е локализиран. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково . Екипи на противопожарната работа от Хасково, на военните от Хасковското формирование, чиновници на Държавно горско стопанство и доброволци от трите села не престават да работят по потушаването на огъня. На място има противопожарна и тежкотоварна техника, близо 100 души вземат участие в работата по гасенето на огнищата в мощно пресечената и тук-там недостъпна околност. Това рапортува шефът на Областната противопожарна работа комисар Николай Вълчев на основен комисар Николай Николов и на регионалния шеф на Хасково Станислав Дечев. Днес по обяд оперативният щаб, който координира работата по гасене на пожара, организира оперативка в хасковското село Любеново.
Общо 8 хиляди декара повърхност обгърнаха пламъците до в този момент. От тях 4 300 декара са от горския фонд. Пожарът е партерен, което значи, че горите не са унищожени изцяло, обясниха огнеборците.
Предстоят сериозните часове през днешния ден след обяд, когато температурите се покачват и вятърът се усилва. Ако обстановката се усложни, има подготвеност в гасенето да се включи и хеликоптер, осведомиха от краткотрайния щаб в с. Любеново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР