Хасково. Отклоняване от митнически режим Транзит на 1 200 кг

...
Хасково. Отклоняване от митнически режим Транзит на 1 200 кг
Коментари Харесай

Разкрито е отклоняване от митнически режим „Транзит на тютюн за наргиле за над 600 000 лв. на ГКПП Капитан Андреево

Хасково. Отклоняване от митнически режим „ Транзит " на 1 200 кг тютюн за наргиле на стойност към 600 000 лева разкриха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници " . Акцизната стока е превозвал по документи товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е дошъл на Митнически пункт " Капитан Андреево " на 18 март 2018 година сутринта на трасе „ Изход товарни коли ", ръководен от латвийски жител. Шофьорът на камиона е заявил, че транспортира от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо чисто тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е показал фактура и директна декларация.
При последвалата митническа инспекция на транспортното средство и товара със профилирана рентгенова инсталация, митническите чиновници откриват индикации за противоречие на наличието с заявените артикули. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, само че липсва заявения тютюн за наргиле. Т.е. тютюнът за наргиле е отклонен от митнически режим „ Транзит ".
Срещу водача на камиона - латвийски жител, с букви К.К., е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Товарният автомобил е арестуван като средство, послужило за осъществяване на нарушаването. Работата по случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР