Хасково. Общинска детска градина № 15 Слънце“ не получи разрешение

...
Хасково. Общинска детска градина № 15 Слънце“ не получи разрешение
Коментари Харесай

Община Хасково: Агенцията по храните не разреши да има разливна млечна кухня в кв. Орфей

Хасково. Общинска детска градина № 15 „ Слънце “ не получи позволение от Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ)-Хасково за прилагане на обекта " Гъбка " в к-с " Веспрем " в Хасково като " Пункт за разливане на храна от млечна кухня ", за каквото на 20 юни 2018 бе подадено заявление. Това оповестиха от Община Хасково .
С по този начин оферти от ОДБХ-Хасково вид за авансово пакетиране на храната ще бъде нарушена температурната верига при предпазване на храните, с което ще се нарушат условията на Регламент 852/2004 и 853/2004 Европейска общност.
Според ОДБХ-Хасково видно от констативен протокол публикуван на 15.05 2018 година във връзка с план за преустрояване на помещението в сходство с условията този Регламент се нарушава при доставката на храна даже в изотермични съдове. Сега обаче от организацията декларират, че храната може да се доставя авансово опакована. И за неспецеиалистите е ясно, че тези самостоятелни опаковки не имат качествата на изотермичните съдове, от където следва заключението, че този правилник сигурно ще бъде нарушен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР