Хасково. Община Хасково обявява конкурс Граждански инициативи 2019“. Това съобщи

...
Хасково. Община Хасково обявява конкурс Граждански инициативи 2019“. Това съобщи
Коментари Харесай

Хасково: Общината обяви конкурс „Граждански инициативи 2019“

Хасково. Община Хасково афишира конкурс „ Граждански начинания 2019 “. Това заяви на конференция през днешния ден кметът Добри Беливанов, оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Идеята ни е жителите да бъдат по-отговорни към средата в която живеят. Всеки желае градинката до неговия дом да наподобява добре, да има детска площадка или беседка. Но когато тези хора аплайват за финансиране на плана, персонално ще се усещат виновни да пазят и доразвиват тази градска среда “, сподели Добри Беливанов.
Допустими за финансиране са начинания за създаване възобновяване и озеленяване на терени, предопределени за зелени площи. Ще могат да бъдат доставени пейки, кошчета беседки, детски и спортни уреди. По тази стратегия на Общината ще могат да се основават и възвръщат зони за отдих, спортни или детски площадки, алеи, обособени кучешки площадки и подходи към тях. Гражданите могат да аплайват и за възобновяване на настилка към постройките актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост и тези актуализирани по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ". Живеещите в селата на общината могат да аплайват и за благоустрояване на гробищните паркове.
200 хиляди лв. е рамката на самодейността, те са от бюджета на Общината. 100 хиляди от тях ще са за планове в Хасково останалите - в селата на общината. Срокът за кандидатстване е 31 май 2019 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР