Хасково. Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Кризисен щаб

...
Хасково. Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика Кризисен щаб
Коментари Харесай

Хасково: Областният управител Станислав Дечев свика Кризисен щаб във връзка с усложняващата се зимна обстановка в региона

Хасково. Областният шеф на Хасково Станислав Дечев свика Кризисен щаб по отношение на усложняващата се зимна конюнктура в района и предстоящите снеговалежи през идващите два дни. Времето остава лабилно, преваляванията от сняг ще продължат и във вторник и сряда, а температурите още тази нощ ще паднат внезапно под нулата, оповестиха от Областна администрация Хасково . Това ще докара до усложняване на ситуацията, предизвести шефът на хасковската синоптична обсерватория инж. Спас Александров. Той осведоми регионалния шеф Станислав Дечев, заместникът му доктор Стефка Здравкова, шефа на ОДМВР Хасково ст.комисар Ангел Цанков, шефът на РДПБЗН комисар Николай Вълчев, налачника на Областно пътно управление-Хасково инж. Радостин Ламбрев и представителя на пътнопочистващата компания Тенчо Пасков за предстоящото усложняване на метеорологичната конюнктура. Изнасянето на фронта, който през днешния ден мина над района на изток, ще усложни обстановката в общините Тополовград и Ивайловград, предвижда Спас Александров. Той предизвести и за предстоящо обледеняване, което ще настъпи в четвъртък против петък, тъй като тогава се чака под въздействието на циклонален ураган, след снега, над региона да се изсипе и натоварен дъжд. Пътищата в региона се чистят в непрестанен режим на работа, увериха от компанията. Те обявиха, че към този момент се разпръскват пясък и сол, стартира обработка и с калциевдвухлорид на всички основни артерии.
Ако се стигне още веднъж до прекъсване на придвижването на ТИР-ове през региона, те ще бъдат отклонявани по отбивките и джобовете на автомагистралата, с цел да не затрудняват почистващите компании и да не попречват придвижването на останалатите, увери ст.комисар Ангел Цанков. Отпадна възбраната за придвижване на тежкотоварни команиони по пътя Тополовград-Харманли. Няма други краткотрайни забрани за придвижване.
„ Всички служби, включени в спешния щаб, са на денонощен режим на работа. Сега пътищата са проходими, ситуацията обаче е прекомерно динамична, по тази причина ние сме безапелационни: в случай че не се постанова, не тръгвайте на път “, заключи регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР