Хасково. Областният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев, общинският лидер

...
Хасково. Областният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев, общинският лидер
Коментари Харесай

Делян Добрев, ГЕРБ: Правим всичко възможно да запазим зелените площи в Хасково и да спрем строителството в тях

Хасково. Областният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев, общинският водач на партията Станислав Дечев и ръководителят на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева обявиха безапелационната позиция на Политическа партия ГЕРБ, че е неприемливо унищожаването на зелени площи в Хасково. Поводът за конференцията е желанието за създаване на жилищна постройка в парк в кв. “Куба “, оповестиха от пресцентъра на партията. „ Ще създадем всичко допустимо да предотвратим това безумие- градеж в парка в „ Куба “ и моли жителите да ни алармират за други сходни случаи “, сподели Делян Добрев. Той изясни, че никой не оспорва собствеността на терена и това, че притежателят има право да внесе капиталови планове. „ В тези случаи обаче общината има задоволително законови благоприятни условия да реагира, с цел да избави парка. Общината може да обезщети притежателя, може да купи терена, може да направи заменка, да промени Общия организационен проект и да каже, че този терен е зелена повърхност “, безапелационен е Делян Добрев. „ В този случай обаче в нас остава горчивото възприятие, че това строителство ще се случа като компенсация за една екскурзия до Монако и една разходка с „ Бентли “. Това, което става в „ Куба “ в този момент не е поради публичния интерес, а поради персоналния интерес на избрани хора “, акцентира Делян Добрев.
Според него Хасково се презастроява. „ Ние сме безапелационни, че градът има потребност от основаването на нови зелени площи. Затова и настоявахме да получим някогашния боен парцел над ДНА. Направихме всичко допустимо и още в първата година от този мандат страната го даде на общината, само че с изискването там да има парк. Защото това е нашата политика- да сътворяваме нови и да запазим съществуващите зелени площи “, акцентира Добрев.
Председателят на общински съвет Хасково Таня Захариева заяви, че през днешния ден в Общинския съвет е постъпила подписка от жителите на кв. “Куба “. В нея 248 индивида се афишират срещу застрояването на парка и унищожаването на детската площадка. Захариева към този момент е изпратила искане до кмета на Хасково да показа пред Общинския съвет всички документи свързани с разрешаването на възможното строителство с този парк. Утре е съвещанието на комисията ТСУ и превоз, където този въпрос ще бъде дискутиран. „ Ще предприемем всички законови дейности за отбрана на публичния интерес “, безапелационна е Захариева.
Общинският координатор на ГЕРБ Станислав Дечев напомни, че това не е първият случай в този квартал да се строи върху парк. „ Преди години напълно дребна паркова повърхност изчезна и върху нея се построи къща. Това промени образа на улицата, това принуди децата и майките да търсят друго място за игра и разходка “, съобщи Дечев и акцентира, че сегашният опит за градеж в парк би трябвало да бъде предотвратен.
„ Нашата политика е да запазим зелените площи и тяхната благосъстоятелност. Нека жителите ни алармират за всички случаи, където има такива безумия. Ще реагираме на всеки сигнал. Предстои общинските съветници от ГЕРБ да внесат предложение за попречване на градежа в парка в „ Куба “. „ В момента се твърди, че на останалите 300 кв.м. общинска повърхност ще се прави детска площадка и парк. Тези проекти са по-скоро облагородяване към бъдещата частна кооперация. А по закон това е обвързване на вложителя, не на общината. Да не излезе по този начин, че общината освен му позволява да строи върху парка, само че и ще му оправи общините елементи “, заключи Делян Добрев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР