Хасково. Митническите служители от Териториална дирекция Митница - Бургас“ са

...
Хасково. Митническите служители от Териториална дирекция Митница - Бургас“ са
Коментари Харесай

Контрабандни цигари, укрити в картини, са открити от служители на Митнически пункт - Капитан Андреево

Хасково. Митническите чиновници от Териториална дирекция „ Митница - Бургас “ са разкрили контрабандни тютюневи произведения, скрити в картини, при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . Нa 9 август 2021 година на Митнически пункт - Капитан Андреево приcтигa влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът - турски грaждaнин, прeдcтaвя прeд митничecкитe cлужитeли рeдoвни дoкумeнти зa прeвoзвaнaтa групажна cтoкa от Ирак за Англия. Пo мeтoдa „ aнaлиз нa риcкa “ камионът е нacoчeн за сканиране с рентген, при което в товара са oтбeлязaни пoдoзритeлни зони с висока компактност. При пocлeдвaлия физичecки кoнтрoл инспекторите откриват, че в особено направен двоен тил на шест ръчно рисувани картини с разнообразни сюжети са укрити стекове с цигари. Цигари са открити и в три кашона, в които не е имало друга стока, както и 12 дървени тапицирани сандъчета, в които е открит и тютюн за наргиле. Установени са общо 6782 кутии (135 640 къса) от марките „ MM “,„ Esse “, „ Oscar “, „ Bahman “, „ Rothmans “ и 2.5 кг тютюн за наргиле от две разнообразни марки. Всички тютюневи произведения са без акцизен бандерол.

При инспекцията са открити и неописани в митническите документи 10 бутилки с общо 50.1 кг хладилен сътрудник „ r134a “, „ r404a “, „ r407a “ и „ r410a “. Пренасяните бутилки с газ не дават отговор на условията на Регламент /ЕС/517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Контрабандната стока е арестувана.

На водача са формирани два акта по Закона за митниците - единият за контрабанда на акцизни артикули, а другия - за контрабанда на хладилен газ.

През месеците май, юни и юли при инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево инспекторите задържаха 1 791 713 къса незаконни цигари, което са 32% повече от откритите тютюневи произведения през първите четири месеца на годината. В същото време през май - юли 2021 година количествата арестувани цигари са с 578 000 къса повече по отношение на същия интервал на миналата 2020 година. По-голяма част от цигарите са конфискувани от минали пасажери, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт. Друга част са контрабандни и са открити при щателни инспекции в разнообразни по вид транспортни средства. Тенденцията за увеличение на откритите незаконни тютюневи произведения се резервира и през месец август. Само за първите девет дни са арестувани 564 540 къса незаконни цигари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР