Хасково. Контрабандни златни накити за над 45 000 лева са

...
Хасково. Контрабандни златни накити за над 45 000 лева са
Коментари Харесай

Хасково: Контрабандни златни накити за над 45 000 лева са задържани при проверка на лек автомобил на Митнически пункт „Капитан Андреево“

Хасково. Контрабандни златни украшения за над 45 000 лв. са арестувани при инспекция на лек автомобил на Митнически пункт „ Капитан Андреево “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . На 5 ноември 2018 година на трасе „ Входящи леки коли и рейсове " идва лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, ръководен от турски жител, пътували две румънски гражданки и един италиански жител. Водачът и неговите спътници декларирали, че не придвижват движимости, артикули, благородни метали или парични средства за обявление. Автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажника, зад аварийна гума, са открити два транспарантни полиетиленови плика, съдържащи 153 накита от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице откритите украшения са от 14-каратово злато с общо тегло 803 грама и са на стойност 45 780 лв.. В хода на инспекцията е открито, че накитите са благосъстоятелност на водача и на една от румънските гражданки.
Контрабандните златни произведения са арестувани. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.
От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са предотвратили 15 опита за преместване близо 17 кг произведения от благородни метали на стойност над 580 000 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР