Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов се срещна с

...
Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов се срещна с
Коментари Харесай

Хасково: Кметът Добри Беливанов се срещна с участниците от „Международен младежки поход по суша и вода“

Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов се срещна с участниците от „ Международен юношески поход по суша и вода “, оповестиха от пресцентъра на Общината. Повече от 50 младежи от България и Русия вземат участие в похода. Той се провежда от предприемчив и учредителен комитет с ръководител Добри Беливанов във връзка 140 години от Руско-турската освободителна война. В организацията вземат участие и представители на Българската православна черква, а от съветска страна - от ордена „ Александър Невски “.
Групата е в България от 14 август и ще остане до 4 септември. Децата минават по стъпките на съветската войска в България, като всеки ден са в друг град и се срещат с връстниците си. Част от маршрута се изминава с каяци по реки, язовири и езера. Вечер са планувани лагери навън с разнообразни занимания.
Днес децата участваха в срещи в Младежки център в Хасково, където се учиха да играят право хоро дружно с танцьорите от „ Южняче “ под управлението на хореографа Галина Щерева. Българският фолклор бе показан от музикантите от Народен оркестър на Община Хасково.
Туристическия информативен център показа Хасково в специфична турестическа обиколка, съветските посетители разгледаха и част от експозицията на Регионалния исторически музей.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР