Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов откри обновената сцена

...
Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов откри обновената сцена
Коментари Харесай

Хасково: Откриха обновената сцена на читалище „Заря“

Хасково. Кметът на община Хасково Добри Беливанов откри обновената сцена на ОНЧ „ Заря “. Това оповестиха от пресцентъра на община Хасково . Той сподели, че за последните три години за поправки в читалището са вложени над 700 хиляди лв.. Една от най-големите вложения на Общината е цялостното възобновяване на отоплението на залата. Над 220 хиляди лв. от бюджета на Общината коства подмяната на котела, газификацията, реконструкцията на отоплителната апаратура, замяна на радиатори, по този начин също е построена климатизация и вентилация на залата. Повече от 30 години най-голямата сходна зала в Хасково не се използваше през зимата поради липса на отопление. Други към 100 хиляди лв. са вложени в ремонт на тоалетни и покрива на читалището. Община Хасково създаде и завоюва финансиране по стратегия за Трансгранично съдействие „ България – Гърция “ за близо 370 хиляди лв.. С тези средства е доставено Ново художествено осветяване за сцената,така също ново звуко-техническо съоръжение. Подменена е напълно сцената в залата. По различен план е построена рампа за достъп на хора с двигателни проблеми и е инсталиран асансьор.
Председателят на читалищното настоятелство Красимир Кръстев благодари на община Хасково и персонално на кмета Добри Беливанов за съдействието за обновяването на залата.
Откриването на залата бе преди началото на концерта „ Младите в музиката план на Камерен оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков и Симфониета Враца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР