Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов изпрати подаръци на

...
Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов изпрати подаръци на
Коментари Харесай

Хасково: Кметът Добри Беливанов изпрати подаръци за децата от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул

Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов изпрати дарове на децата от българското неделно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Истанбул, Турция. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Подаръците са в отговор на покана към него да участва на днешното празненство на децата във връзка деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Всяко дете получи раница, върху която е изобразено националното знаме и е изписано на кирилица „ България Хасково “. В раничките има книжки с български национални приказки и с творби от български създатели, сувенири, туристически брошури за Хасково и български трибагреник.
Чрез писмо до генералния консул на България в Турция Ангел Ангелов, кметът Добри Беливанов поздрави децата в учебното заведение и им пожела да усвояват с лекост знанията, които да им оказват помощ в бъдеще да са почтени жители на света.
53 деца учат в българското неделно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Истанбул. Учителите и децата показаха благодарността си за оказаното към тях внимание от страна на кмета на Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР