Хасково. Кметът Добри Беливанов откри обновена сграда на ПГДС Цар

...
Хасково. Кметът Добри Беливанов откри обновена сграда на ПГДС Цар
Коментари Харесай

Хасково: Кметът Добри Беливанов откри реновирани сгради на гимназията по строителство в града

Хасково. Кметът Добри Беливанов откри актуализирана постройка на ПГДС „ Цар Иван Асен ІІ “ в Хасково. Това оповестиха от Общината . Освен обезпечените по плана над 1 милион лв., Община Хасково отпусна спомагателни 60 000 лв., с които да бъдат приключени вътрешни реконструкции в постройката. Направени са нови подови настилки и замазки в образователни кабинети и в над 30 стаи в общежитието на учебното заведение. Повече от 70 деца към този момент живеят в напълно реновирани стаи.
Строителните работи са приключени предварително. Кметът се извини на учениците, че се е наложило да учат на две смени, а живеещите в общежитието - да бъдат в друга постройка, до момента в който трае ремонтът. Той благодари на екипа и строителите осъществили плана и пожела триумф на учениците и учителите.
Проектът №BG16RFOP001-3.002-0013-C01 „ Създаване на условия за качествено професионално обучение посредством възстановяване на сградния фонд и материалната база на ПГДС „ Цар Иван Асен ІІ “, гр. Хасково ”по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020, Приоритетна ос: Регионална просветителна инфраструктура, по процедура: Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България., е на обща стойност на 1 399 199.64 лева Приключилите строителни действия обгръщат реорганизация, възобновяване и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и газифициране в постройките на ПГДС „ Цар Иван Асен ІІ “ - Работилница по дървообработване на ул. „ Ст. Стамболов “ № 2 и Корпус 2 - Общежитие, на ул. „ Пловдивска “ № 37.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР