Хасково. Изцяло обновено е пространството около паметника на Васил Левски

...
Хасково. Изцяло обновено е пространството около паметника на Васил Левски
Коментари Харесай

Хасково: Изцяло обновено е пространството около паметника на Васил Левски в града

Хасково. Изцяло актуализирано е пространството към паметника на Васил Левски в Хасково. Подменени са плочките към него, по този начин също облицовката на стълбището. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Направена е рампа. Монтирани са лампи, които осветяват бюста на Апостола през нощта. Оформени са нови градинки. Паметникът е изчистен, а надписът му е обновен.
С нов образ е към този момент и част от пешеходната улица „ Сан Стефано “. При реконструкцията на улицата преди на това място имаше подиум - външна част на заведение, след овакантяване на наемателя той унищожи дървената структура а под нея останаха старите плочки на улицата. Сега мястото е реновирано. Оформена е нова градинка към дърветата.
Започна и реконструкцията на част от площад „ Атлантически “. Мястото е било външна зона на заведение, при ремонт преди години не е попаднало в зоната на възобновяване. Различната и изпочупена настилка е отстранена, зоната ще бъде уеднаквена с останалата част на площада.
Всички поправки се правят по план на Дирекиця „ Архитектура, градоустройство и вложения “ на Община Хасково. Изпълнител е Оперативна програма „ Екопрогрес “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР