Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че

...
Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че
Коментари Харесай

Хасково: Близо 7000 парфюма и тоалетни води с логото на известни марки задържаха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево

Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност задържаха митническите чиновници от Териториална дирекция Южна Морска и Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ . Стоката е открита на 10 август 2019 година при инспекция на рейс с турска регистрация, пътуващ по постоянната линия Истанбул –Букурещ, при използване на ограниченията по отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Пред митническите чиновници един от пасажерите заявил, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, само че не знаел, че са реплика на световноизвестни марки. Открити са 6900 парфюма и тоалетни води с логото на 15 разнообразни международни марки, като по-голяма част на „ Hugo Boss “, „ Creed “, „ Carolina Herrera “, „ Versace “, „ Chanel ", " Armani ", " Paco Rabanne ". За случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност, в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения, от началото на годината досега, митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " са задържали при 266 случая близо 150 000 продукта. Най-често арестуваните артикули са дрехи, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР