Хасково. 30 деца с увреждания започнаха терапия в Хасково по

...
Хасково. 30 деца с увреждания започнаха терапия в Хасково по
Коментари Харесай

Хасково: 30 деца с увреждания започнаха терапия по проекта „Воден свят и терапевтична конна езда”

Хасково. 30 деца с увреждания започнаха терапия в Хасково по план осъществен от Общината „ Воден свят и лечебна конна езда ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково . Първите занимания в басейна и на конната база донесоха на децата извънредно положително настронение. Всички се усещат прелестно и нямат търпения за идващото пътешестване. Заниманията се водят в наличието на експерти - психолог, обществен възпитател, рехабилитатор и обществени служащи от Общината, треньор по плуване.
Финансирането е от фонд " Социална протекция " към Министерството на труда и обществената политика. Стойността на плана е близо 9 хиляди лв..
Според експертите заниманията в басейн с минерална вода и контакта с коне ще способства за възстановяване на физическото и психо-емоционално положение на децата и младежите с увреждания. Децата, които вземат участие в плана са от Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания, Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания, както и за деца и младежи от Дневен център за деца и младежи с увреждания „ Марина “ в Хасково.
В рамките на един месец децата ще вземат участие в сложна рехабилитационна стратегия и самостоятелна работа при хипотерапевтични процедури с коне.
Заниманията са ежедневни в продължение на месец. Транспортът до басейна и конната база е обезпечен от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР