Хасково. 17 общински съветници гласуваха против назначаването на персонал за

...
Хасково. 17 общински съветници гласуваха против назначаването на персонал за
Коментари Харесай

Хасково: 17 общински съветници гласуваха против назначаването на персонал за приюта за кучета и оставиха без средства за материали Общинско предприятие „Екопрогрес“

Хасково. 17 общински съветници гласоподаваха срещу назначението на личен състав за общинския подслон за безстопанствени животни. Това стана на съвещанието на Общински съвет Хасково извършено в петък 28 септември, оповестиха от пресцентъра на Община Хасково . Против приюта са дали своят вот съветниците от ГЕРБ. От „ Коалиция за Хасково “ срещу гласоподава Соня Боева, негативен избор дадоха от „ Българе “, по този начин също Марин Пантов от „ Народен съюз, ВМРО-БНД, БДЦ “ и от „ Сряда 7 “.
С въздържал се гласоподаваха – Димитър Траянов от ГЕРБ, Александър Калемджиев от „ Народен съюз, ВМРО-БНД, БДЦ “ и самостоятелният консултант Албен Манджуков.
Със „ За “ гласоподаваха съветниците от „ Коалициа за Хасково “. Така също Съветниците от Движение за права и свободи. Решението поддържаха още съветниците от „ Реформаторски блок “, Българска социалистическа партия, както и самостоятелният консултант Еркант Раиф.
Със 17 гласа за, 17 срещу и 3 въздържали се Общински съвет Хасково отхвърли предлагането за смяна на структурата и средногодишната бройка на личния състав на Оперативна програма „ Екопрогрес “.
За да бъде издадено позитивно мнение за действието на приюта от ОД на Безопасност на храните наложително има съгласувана софтуерна скица за активността на приюта за безстопанствени животни при община Хасково, в която по отношение на личния състав е записано, че би трябвало да има шеф, ветеринарен доктор, служащи и хигиенисти, които да са ангажирани със залавянето, настаняването, освобождението по местообитание хранене на животните и хигиена на обекта. Има нужни условия към личния състав в приюта, той би трябвало да премине особено образование и да има нужните удостоверения /като „ Удостоверение за дееспособност за лидер на транспортни средства и придружители на животни “, получава се от ОД на БХ Хасково, „ Лице за транспорт на животни за къси пътувания “, получава се въз основата на протокол за утвърждение на транспортно средство за транспорт на животни от ОД на БХ, уверение за регистрация на ветеринарен доктор, получава се от ОД на БХ Хасково, уверение за участие в БВС на ветеринарния доктор, издава се от Областната гилдия на БВС Хасково, Удостоверение за хуманно отношение към животните по време на превоз издава се от ВУЗ по Ветеринарна медицина, Удостоверение за отбрана и хуманно отношение към животните отглеждани в приюти, хотели и зоомагазини, издава се от ВУЗ по ветеринарна медицина.
ОД на БАБХ към този момент са издали мнение, че плановата документи на обекта дава отговор на ветериранно-медицинските условия.
Необходими са средства за дооборудване на операционната в приюта, за закупуване на медикаменти и консумативи и принадлежности. Така също на храна за животните.
Общинските съветници не утвърдиха и смяна на бюджета на Община Хасково в каузи за локалните действия за 2018 година според Приложение 2. Това значи, че те не утвърдиха промяна в бюджета на Общинското дружество „ Екопрогрес “, съгласно която се определяха средства за аварийни елементи и електрически материали за осветяване на улици и площади, за закупуването на 500 тона асфалт, закупуване на плочки и бордюри, на бетонови разтвори и строителни материали, материали за спортните бази, горива за чистотата и смазочни материали услуги за поддръжка на уреди.
Най-големият отритнат разход от Общинския съвет е за полагане на пътна маркировка, демаркиране и пътни знаци. Средствата са за застраховане на оповестена социална поръчка с към този момент определен реализатор за период от две години.
Необходимите средства на Оперативна програма „ Екопрогрес “ в размер на 350 хиляди лв., кмета Добри Беливанов предложи да бъдат обезпечени от понижението на финансовата стратегия. Това са средствата избрани за построяването на видеонаблюдение в Хасково. То се построява само че за надалеч, по дребна сума под прага на изискуемата за осъществяване на Обществена поръчка. Сключен е контракт за наем на техника с русенска компания, която се ангажира до края на годината да инсталира 90 камери за видеонаблюдение. Вече са инсталирани първите 29. Има построен център за видеонаблюдение в постройката на Общинска администрация. Изображения от камерите към този момент се дават на Полицията, ще бъде построено трасе за доставка на сигнала и в ръководството на Министерство на вътрешните работи.
Против нарастване на бюджета на Оперативна програма “ Екопрогрес “, което би разрешило на предприятието да работи до края на годината бяха съветниците от ГЕРБ. Така също с „ Против “ гласоподаваха съветниците от „ Българе “, „ Народен съюз, МВРО-БНД, БДЦ, както и от „ Сряда 7 “. Така с 19 гласа „ срещу “, 10 „ въздържал се “ и 9 „ за “ общинското дружество е оставено без средства за активността си.
Припомням, че при започване на годината при приемането на Бюджета на Общината от Общински съвет бюджета на общинското дружество бе понижен нестимулирано с 380 хиляди лв., което е със 168 хиляди по-малко от бюджета за 2017 година. Искането за нарастване на бюджета по отношение на 2017 година се дължи на повишаването на средствата за заплати, компенсации и осигуровки вследствие на нарастването на минималната работна заплата за страната. Освен това има многократни наставления от ОД на Полицията за противоречие на хоризонтална и отвесна пътна маркировка
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР