Хаштаг “Локдаун тръгна в социалните мрежи, споделян под анализи за

...
Хаштаг “Локдаун тръгна в социалните мрежи, споделян под анализи за
Коментари Харесай

Призиви за Локдаун и онлайн обучение на всички ученици набират съмишленици в мрежата

Хаштаг “Локдаун ” потегли в обществените мрежи, споделян под разбори за потребността от подобен на видни медици като шефа на кардиологията в проф. Добрин Василев, заяви " ". “Истината е, че би трябвало неотложен - затваряне на всички пътища за разпространяване. Това са учебни заведения, университети (минаване на отдалечено обучение), хоум офис, заведения за хранене, питейни заведения, вечерен час. Поне три седмици. След това отваряне при строги ограничения Задължително маски на всички места, отдалеченост и стерилизация. Иначе - отново същото: затваряне на фона на неконтролируема смъртност и цялостен блокаж на цялата страна. Като се разболеят сериозен брой водачи от градския превоз, медицински личен състав, администрация, всичко ще блокира непринудено. Само че цената ще е неведнъж по-голяма. ” Това предизвестие на проф. Василев споделя и шефът на “ ” Георги Стойчев, маркирайки обявата с #lockdownnow, написа " 24 часа ".
“Скоро следва локдаун, желаете ли, не желаете ли. Или ще стане непринудено и в точния момент, или тотално пагубно без работещи никакви системи и хора, умиращи по улиците. Всичко, за което говорихме, се случва. Предупредих за бройките умряли и за всички други неща (4041 инфектирани, 210 в сериозно положение, 106 медици и така нататък - с малко тестване толкова, ще видите скоро) преди седмици, неведнъж. Всеки ден-два загуба без ефикасни ограничения значи седмица закъснение за възобновяване дълготрайно. И не, локдаунът не просто не е против стопанската система, той е най-хубавото нещо в интерес на стопанската система, без него няма да възстановим години и нея... В единия случай години, в другия може и десетилетия... ” Това пък написа преподавателят и учебен специалист Петър Велков през вчерашния ден, се показва още в обявата.
 Таня Михайлова настоя: Ако се затварят цели учебни заведения, ще е локално Таня Михайлова настоя: Ако се затварят цели учебни заведения, ще е локално
Не се обмисля изцяло прекосяване на учебните заведения към отдалечено образование, още по-малко мярката се планува за най-малките все още...
Социологът и някогашен представител на Цветозар Томов се причислява към гласовете за незабавно стягане. “Работата не е единствено в това, че по брой доказани случаи на 100 хиляди души излизаме сред първите 5 в света с наклонност да станем водачи. И Белгия, и Чехия, и Швейцария - страните с по-лоши данни и от нашите, тестват доста повече хора. Освен това сме единствената от тежко засегнатите страни, в която със същия ритъм нарастват и смъртните случаи. (...) Ако продължаваме да не се активизираме, още през ноември ще имаме 3 поредни дни с над 100 умряли. Не е ли време за крайни ограничения? Ако проспим още 10-ина дни, ще извървим пътя до цялостна филантропична злополука ”, написа той, отбелязва изданието.
С разрастващ се пожар съпостави обстановката пулмологът. “Когато имате минимални недоволства като запушен нос, драскане в гърлото, температура, даже да е ниска, имайте поради, че в медицината работим с нещо, наречено предварителна възможност. В момента няма други респираторни инфекции, които да провокират такива недоволства. Няма грип А, няма грип Б. Това, което имаме, е ковид. Ако имате такива недоволства, вероятността да имате ковид е огромна. Самоизолирайте се, не разпространявайте инфекцията ”, прикани той.
продължава да е за присъствено учене на по-малките. В алените зони (всички области без Видин и Добрич) гимназиите остават онлайн и след 12 ноември. За останалите критерият е при 20% отсъстващи с грипоподобни признаци класът да остава у дома. 859 към сряда бяха учителите с потвърдена зараза в страната. Само в София са 288, общо 477 са под карантина, в изолираност са 5834 възпитаници. Засега 7 учебни заведения от начален и прогимназиален стадий в столицата са минали онлайн, отбелязва изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР