Хашим Тачи сезира Конституционния съд за действията срещу COVID-19Президентът на

...
Хашим Тачи сезира Конституционния съд за действията срещу COVID-19Президентът на
Коментари Харесай

Косовският президент призова гражданите да не се подчиняват на мерките на правителството

Хашим Тачи сезира Конституционния съд за дейностите против COVID-19
Президентът на Косово Хашим Тачи шокира интернационалната и здравната общественост с апел към сънародниците си да не се преценяват с наложените от държавното управление ограничавания за напредване.

В късните часове той свика изключителна конференция, с цел да каже, че такива ограничавания на главните свободи могат да бъдат налагани единствено при оповестяване на изключително състояние.

„ Бях заставен да събера медиите довечера в този късен час поради решение, което е рисково за жителите и сигурността на страната. Албин Курти (премиерът на Косово) и държавното управление очевидно нарушават конституцията на Косово “, съобщи президентът.

Тачи не просто прикани косоварите да не се преценяват с наредбата, само че настоя полицията и органите за сигурност да не извършват на държавните решения, тъй като в случай че го създадат „ те самите ще правят закононарушение ”.

Тачи ще се обърне към Конституционния съд на Косово за да се обезсилят подредените от Курти ограничения.

Правителството на Курти през вчерашния ден късно вечерта разгласи редица ограничения, сред които възбрана за придвижване на жители и частни транспортни средства от 10.00 до 16.00 часа и от 20.00 до 06.00 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР