Хаш браунс (Hash browns) е популярно американско ястие за закуска,

...
Хаш браунс (Hash browns) е популярно американско ястие за закуска,
Коментари Харесай

Хаш браунс - любимата американска закуска

Хаш браунс (Hash browns) е известно американско ядене за закуска, което съставлява настъргани картофи, които са изпържени до златисто кафяв цвят.

Хаш браунс е съществена храна за закуска в сладкарниците в Съединени американски щати, където постоянно се пържи в фритюрника или в бездънен тиган. Също по този начин може да бъде продаван в охладен и замразен.

Кога е основан Хаш браунс

Тази закуска за първи път се появява в менютата на сладкарниците в Ню Йорк през 1890 година Първоначално цялостното име на ястието е настъргани кафяви картофи (на британски hashed brown potatoes). За първи път е упоменато от американската кулинарна авторка на име Мария Парлоа (1843–1909) в нейната книга Кухненски сателит от 1887 година, където тя разказва ястието настъргани кафяви картофи като пържена примес от студени сварени картофи, които се сгъват " като омлет " преди сервиране. Обаче с времето името на тази пържена закуска последователно се промени и в този момент се назовава хаш браунс.

Етимология на думата Хаш

Думата " Hash " идва от френската дума " hacher ", което значи нарязван или настърган. С други думи в дословен превод на български hash browns potatoes (хаш браунс потейтус) значи настъргани кафяви картофи.

Приготвяне на Хаш браунс

 Хаш браунс

Има доста предписания за тази американска закуска, само че най-важното предписание за приготвянето на хаш браус е, че картофите постоянно би трябвало да бъдат ситно настъргани, преди да бъдат изпържени с лука.

Обаче, в случай че се добави яйце или брашно, ще извършите версия на пържено картофено кюфте, единствено че с настъргани картофи, което в действителност не е по никакъв начин неприятно.

Понякога хаш браунса може да се направи с формата на дребна кръгла баничка. В някои предписания написа че може да се подготви и на тостер.

Разгледайте рецептите за хаш браус или сходните рьощи, с цел да разберете по какъв начин се подготвят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР