Харви Уайнстийн, бивш холивудски филмов магнат, а сега затворник, беше

...
Харви Уайнстийн, бивш холивудски филмов магнат, а сега затворник, беше
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн е осъден на 23 години затвор

Харви Уайнстийн, някогашен холивудски кино магнат, а в този момент пандизчия, беше наказан на 23 години зад решетките, оповестиха американски медии. Миналият месец Уайнстйн бе приет за отговорен в полово посягане първа степен против някогашната асистентка на продукция Мими Хейли и в обезчестяване трета степен на изгряващата актриса Джесика Ман, надлежно през 2006 и 2013 година след трагичен развой в Манхатън. Продуцетнтът отрече всички нарушавания и има намерение да апелира.

Уайнщайн беше доведен в правосъдната зала в инвалидна количка и с белезници. Минути по-късно влязоха Джоди Кантор и Меган Туохи, репортерите на „ Ню Йорск Таймс “, поставили началото на разобличаването на Уайнстийн и на придвижването #MeToo, влязоха и седнаха в предната част на залата.

В изказване за жертвите, прочетено в съда, Хейли сподели, че Уайнстийн „ освен ми лиши достолепието като човек и като жена… само че увереността  ми в себе си “. Тя добави, че се е чувствала сама, до момента в който претърпява контузията, без да има визия, че други жени са претърпели същото принуждение.

В изказването си жертвата на обезчестяване съобщи, че най-сетне е разкрила своя глас. „ Време е хората, които изнасилват други хора, заплащат с живота си за живота, който са съсипали . “

И двамата съществени обвинители помолиха съдията Бърк да наложи оптималната присъда.

Адвокатите на Уайнстийн пледираха за минималната присъда от пет години затвор. Дона Ротуно, основният бранител, уточни работата му във филмовата промишленост, както и влошеното му здраве като смекчаващи фактори.

В докладна бележка от 11 страници, подадена предходната седмица, от обвиняването поискапа от съдията Бърк да наложи присъда, която да отразява „ цялостната липса на скрупули “, която Уайнстийн е деомонстрирал по време на целия развой. В документа са включини и други обвинявания против Уайнстийн, в това число 16 разнообразни случая на полово посягане и тормоз, някои от които до момента не са били известни.

Сексуалният престъпник също се обърна персонално към съда, като изрази скрупули и намекна, че е бил „ комплициран “ в връзките си с дамите. " Аз съм изцяло комплициран, мъжете са комплицирани по целия този въпрос. "

Шест дами свидетелстваха против Уайнстийн по време на процеса, описвайки неговите дейности като композиция от грубо принуждение и психически тормоз. Ман, която е имала и консесусни връзки с Уайнстийн, твърди, че той я е насилвал всякога, когато е отказвала задатъците му. 

През февруари правосъдно жури призва Харви Уайнстийн за отговорен в обезчестяване трета степен и незаконно полово посегателство първа степен, а невиновен по обвиняванията в неведнъж полово посягане и обезчестяване първа степен. (Всички пет обвинявания произтекоха от обвиняванията на двете дами, Мириам Хейли и Джесика Ман.) Присъдата незабавно провокира въпроси: Как може Уайнстийн да бъде отговорен за обезчестяване в трета степен, само че не и за многогратни полови похищения? И какви тъкмо са разликите сред обезчестяване от първа и от трета степен? По-долу обясняваме обвиняванията, по което беше съден Уайнстийн.

 

Изнасилване трета степен

Обвинител : Бившата изгряваща актриса Джесика Ман твърди, че Уайнстийн я е изнасилил в хотел в Midtown East през 2013 година.

Присъда : Виновен

Какво значи обвиняването? Съгласно Наказателния кодекс на Ню Йорк съществуват три степени на обезчестяване, като първата степен е най-тежка, а третата - най-лека. В Ню Йорк човек е отговорен за обезчестяване от трета степен, когато прави секс с различен човек без неговото единодушие.

 

Престъпно сексуално действие първа степен

Обвинител : Бившата помощничка на Project Runway Мириам Хейли твърди, че Уайнстийн принудително е правил орален секс върху нея в неговия апартамент в Сохо през 2006 година

Присъда : Виновен

Какво значи обвиняването ? Човек е отговорен за незаконно полово деяние в първа степен, в случай че прави полов акт с човек, който е некадърен да даде единодушие или употребява „ насилствена насила “, което значи, че е употребявал мощ или опасността от мощ да извърши закононарушението. (Някой може да бъде приет за отговорен по това обвиняване и в случай че жертвата е била на по-малко от 11 години или в случай че жертвата е била под 13 години, а причинителят е бил на 18 или повече години.) Това е закононарушение от клас Б и е най-тежкото, за което Уайнстийн беше наказан.

Многократни полови похищения - човек може да бъде приет за отговорен по това обвинявания, ако правосъдните заседатели преценяват, че е извършили обезчестяване, или престъпно полово деяние, или усложнено полово принуждение против повече от едно лице. Засега Харви Уайнстийн бе приет за невинен по това обвиняване, но му следва да се изправи пред нов развой, този път в Лос Анжелис. Изглежда в идващите няколко години времето ще бъде разграничено сред затворнически килии и правосъдни зали.    
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР